Българският бокс изпраща година, в която бяха спечелени 24 медала

...
Българският бокс изпраща година, в която бяха спечелени 24 медала
Коментари Харесай

Красимир Инински: Годината бе добра във всички направления

Българският бокс изпраща година, в която бяха извоювани 24 медала от международни и европейски шампионати за мъже, дами, младежи, юноши и девойки. От тях 3 златни, 9 сребърни и 12 бронзови. През този интервал в София бяха проведени и Европейското състезание за младежи и девойки, както и следващото издание на Купа " Странджа ", която бе със златен статут към Световната купа на ИБА, дружно с шампионата " Балкан " за дами и " Мемориал Емил Жечев " за младежи. През месец декември с блестящ триумф се завърна и Национална боксова лига efbet с интернационално присъединяване. За триумфите и цялостното показване на националите ни ви предоставяме мнението на президента на БФ Бокс Красимир Инински.

Г-н Инински, боксът изпраща доста мощна година, с голям брой медали, както при мъжете, по този начин и при дамите и подрастващите. Как бихте я оценили Вие?

- Смятам, че годината в действителност бе добра във всички посоки. Радвам се, че положените старания дадоха забележителен резултат. Също по този начин съм удовлетворен, че както при мъжете, по този начин и при дамите, се декларирахме като доста положителни тимове измежду останалите. Очаквам да влезем в новата година, която е предолимпийска, със самочувствие и противниците ни да изпитват почит, качвайки се на кръга против нашите боксьори.

Съдейки от резултатите, а и от представянето, това най-вероятно ще бъде тъкмо по този начин...

- Да, безусловно. На база представянето, успехите, резултатите и самата игра, нашите боксьори, във всички възрасти, си завоюваха правото да имат самочувствие и да са горди, че показват България.

Доволен ли сте и от новата вълна, която все по-напористо навлиза в мъжкия бокс?

- Имаме доста хубаво потомство, по този начин е. Виждам в действителност качествени и надарени боксьори, които би трябвало да задържим, да намерим верния метод на подготовка, изключително откъм психическа конфигурация, тъй като тя е доста значима при по-младите. Справим ли се с това, ще съумеем да се осъществяваме в идната година, която е доста значима, с оглед първата олимпийска подготовка през лятото. Но първо би трябвало да стартираме стремително на шампионат " Странджа ", който ще ни бъде добра насочна точка, с цел да забележим къде се намираме, какви са трендовете и в случай че има неща, в които бъркаме, да ги отстраним, с цел да се насочим към най-важния шампионат - Европейските игри. Друго нещо, което ме радва доста, е че както при мъжете, по този начин и при дамите имаме доста сериозна конкуренция. Стараем се да вършим взаимни лагери със мощни противници, с цел да продължим да покачваме равнището. Определено ни чака голям размер от работа и желая да си пожелая всички в екипа ни да са живи и здрави, шансът да е с нас и да продължим да се трудим по същия безрезервен метод. Каквото зависи от нас, като управление, ще го създадем, че даже и повече, с цел да реализираме оптималните резултати.

Силната конкуренция няма ли да затрудни треньорите при избора на имена?

- Дай Боже. Предстоят доста шампионати, лагери и спаринги, с цел да се отсеят най-хубавите от най-хубавите. Няма да им е елементарно, само че това е радващо. Ако е елементарно, няма да е сладко. Важно е за всеки от боксьорите да се намерят най-подходящите категории и по-късно към този момент да се върви към успехите и медалите. Там, където имаме повече боксьори, ще се преценя дали да се смъкват или качват килограми, само че това към този момент е работата на треньорите, с цел да преценяват по какъв начин да извлекат максимума от капацитета на всеки един.

Годината бе много натоварена откъм организационна работа във федерацията. Доволен ли сте от това, което бе свършено?

- Да, доста съществени интернационалните шампионати се организираха и всички посетители останаха удовлетворени от това, което им предоставихме като домакини. Ние сме потвърдили, че работата не ни плаши, в противен случай. Когато имаме работа се усещаме добре и удовлетворени от това, което вършим. Още повече когато има и резултати и триумфи за България. Възнамеряваме да аплайваме за Европейско състезание до 22 години напролет, където имаме доста качествени мъже и те да могат да минат през една центрофуга и да са по-подготвени за идващите съществени стъпки. Предстои да забележим какво ще решат от Международната федерация.

Какво си пожелавате в навечерието на Новата година?

- Момчетата и девойките да са здрави и шансът да е с тях. Ние нашата работа ще я свършим.
 Усик и Фюри са постигнали съглашение за борба при започване на 2023 година
Усик и Фюри са постигнали съглашение за борба при започване на 2023 година

Вижте детайлности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР