Българският актьор Джозеф Ал-Ахмад се похвали с интересна среща, докато

...
Българският актьор Джозеф Ал-Ахмад се похвали с интересна среща, докато
Коментари Харесай

Наш актьор тича с Мегън Маркъл преди премиера в Холивуд

Българският артист Джозеф Ал-Ахмад се похвали с забавна среща, до момента в който правел нормалния си крос в парка на Обсерваторията на Лос Анджелис.

" Срещнах Меган Маркъл, брачната половинка на принц Хари, която също тичаше. Беше в съвършена форма, доста усмихната и  общителна. Поздравихме се  и си пожелахме прекрасен ден ", описа пред " Марица " синът на журналистката Оля Ал-Ахмед.

Той се надява принцесата на Съсекс да му донесе шанс преди премиерата на „ Коледна история 2 “, която феновете ще видят на 17 ноември по HBO Max. В огромната продукция Джозеф има шанса да бъде утвърден на кастинга от режисьора Клей Кайтис освен за роля, само че и като основен повествовател на филмовата история.

Тя е продължение на популярната „ Коледна история “ от 1983 година, в която дребният Ралфи Паркър искаше да получи за подарък пушката на анимационния каубой Ред Райдър.



Джозеф и холивудската звезда Винс Вон

В продължението героят на Ралфи към този момент е пораснал и в неговата роля още веднъж се въплъщава Питър Билингсли. Според сюжета Ралфи се завръща в дома си от детството си, воден от желанието да даде на личните си деца оня тип незабравимо ваканционно преживяване, което дефинира младостта му. Цялата вълнуваща история се споделя от Джозеф Ал-Ахмад.  

" Цялата игра на Билингсли е основана на моята игра с зад кадър, тъй като аз пресъздавах мислите му и от мен зависеха неговите страсти. Питър самичък го сподели в изявленията за американските медии ", показа Джозеф пред " Марица ". Иначе за него " Коледна история 2 " стартира много кошмарно.  
" Бях доста благополучен, че съм утвърден на кастинга за извънредно сложната роля на разказвача, изискваща съвършен британски с американски акцент, Всички участници бяхме събрани от продуцента и режисьора на  една кръгла маса, с цел да са опознаем. И тъкмо тогава се почувствах пъклен зле. Прибрах се у дома и се оказа, че съм се разболял от коронавирус! Това беше най-гадното нещо, което можеше да ми се случи тъкмо в този миг, тъй като на другия ден трябваше да съм на работа в продукцията.

Първо се тормозих да не съм заразил някого. После бях изцяло уверен, че ще ме заменят с различен артист, тъй като надали американска продукция ще ме чака 14 дни. Всеки снимачен ден коства ужасно доста пари. За мое огромно удивление продуцентът и режисьорът одобриха новината изцяло умерено, пожелаха ми бързо излекуване и ме успокоиха да не се тормозя.

Съдбата обаче се оказа на моя страна! Разбра се, че доста са ме харесали, освен по какъв начин играя, само че и поради моя британски. Запазиха ми ролята и ме изчакаха цели 14 дни, поради което фотосите се забавиха. Това бе най-голямото самопризнание за мен в тази продукция - уважението и оценяването на качествата на един артист, " описа за претърпяното Джозеф.

Той бързо намерил общ език с останалите участници, с които се събрали неотдавна на звездно празненство в Холивуд след предпремиерата на " Коледна история 2 ".  Почерпката включвала ливанска и мексиканска кухня. Българският артист предложил ливански специалитети и всички останали удовлетворени, откакто го  послушали. За десерт звездите били сгряти от парещ шоколад с коледни бисквитки.



26-годишният Джозеф е роден в София и може да се похвали с забавно потекло. По-малкият наследник на Оля Ал-Ахмед е внук на огромната българска поетеса Ваня Петкова, чийто брачен партньор е суданец. Бащата на обещаващия артист пък е лекар на науките от Сирия.

През 2015 година Джозеф приключва изобразително изкуство и рекламна графика в Националната гимназията по приложни изкуства „ Св. Лука “ в София, а през 2020 година получава бакалавърска и магистърска степен по компетентност кинорежисура от Института по кинематография „ Герасимов “ (ВГИК) в Москва, където получава образованието си и по актьорско майсторство.

През 2021 година учи актьорско майсторство в работилницата на Антъни Майндъл в Лос Анджелис, където живее и сега.



Джозеф нашумя с ролята си в египетско-унгарския ефирен сериал „ Над облаците “ (2018), както и с късометражния филм „ Мотиви “ получил редица интернационалните награди, в това число за " Най-добър късометражен филм " от Los Angeles Film Awards.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР