Българските власти експулсират от страната архимандрит Васиан, настоятел на подворието

...
Българските власти експулсират от страната архимандрит Васиан, настоятел на подворието
Коментари Харесай

Митрофанова пикае газ: Изгонихме шефа на Руската църква

Българските управляващи експулсират от страната архимандрит Васиан, настоятел на подворието на Руската православна черква в София. Това заяви ТАСС, базирайки се на информация на съветското посолство у нас.

" Българските управляващи смятат отец Васиан за опасност за националната сигурност ", показват съветските дипломати.

От фейсбук на посолството се схваща, че изгонени са и двама чиновници на храма.

" Възмутени сме от обстоятелството и формата на взетото от българската страна решение. Очевидно е, че настоящето управление на България си е сложило задачата да унищожи освен обществено-политическите, културните и филантропичните връзки сред нашите страни, само че и да скъса връзките сред сестринските Руска и Българска православни църкви и да озлоби съветския и българския нации един против различен.

Подчертаваме, че отговорността за стремглавата деградация на двустранното взаимоотношение лежи напълно върху българската страна ", пишат от миисията на Москва у нас.

Преди дни стана ясно, че Вассиан Змеев, дружно с още трима аруски дипломати са били изгонени от управляващите в Северна Македония, поради данни, че са съветски шпиони.

Според мекедонците „ импровизирано Змеев координира цялата политика на Македонската православна черква – Охридска архиепископия (МПЦ-ОА) във връзка с нейната църковна дипломация през последната година, което докара до цялостен застой в връзките с Вселенската патриаршия по въпроса за даване на автокефалията на МПЦ-ОА “.

Македонски медии оповестяват, че през последната година ръководителят на съветското подворие в София пътува всеки месец до Скопие. Цитират се думи на македонския премиер Стево Пендаровски от началото на юни, който споделя, че службите са получили информация, че членове на Св. Синод на МПЦ работят в интерес на съветските секрети служби.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР