Българските сабльорки Калина Атанасова, Белослава Иванова, Ана Михайлова и Емма

...
Българските сабльорки Калина Атанасова, Белослава Иванова, Ана Михайлова и Емма
Коментари Харесай

Страхотен успех за България на Аспарухов меч

Българските сабльорки Калина Атанасова, Белослава Иванова, Ана Михайлова и Емма Нейкова завоюваха сребърните медали в отборната конкуренция на шампионата Аспарухов меч, годен за Световната купа девойки. Тимът ни игра впечатляващо и записа най-хубавото си класиране в съревнование от сходен сан. Сребърният орден е нова страница в историята на българската фехтовка, в която липсваше екипен орден от Световна купа за девойки.

На пътеките в зала Колодрум в Пловдив излязоха 11 отбора, измежду които бяха безспорните водачи в този спорт: Италия, Унгария, Съединени американски щати, Франция, Германия. В изключителна конкуренция фехтовачките ни демонстрираха убеденост и предпочитание за победа, и останаха единствено на една крачка от купата.

В първата си среща Атанасова, Иванова, Михайлова и Нейкова победиха изрично отбора на Германия с 45:35. Във втория си дуел, за влизане в топ 4, сабльорките ни надвиха над Турция с 45:27. Срещата за място във финала изправи състезателките ни против унгарките, като българките още веднъж превъзхождаха съперничките си и завоюваха с 45:37. Във финала италианките поведоха през цялото време и не изпуснаха преднината си до края, като затвориха срещата с 45:39 и завоюваха конкуренцията.

В отборната конкуренция при младежите участваха 19 отбора от 19 страни. Ивайло Александров, Виктор Филев, Тодор Стойчев и Георги Златаров приключиха на осмо място. В първата си среща те победиха Полша с 45:34. В дуела за място измежду най-хубавите четири сабльорите ни отстъпиха пред Египет с 38:45. В първата среща за систематизиране на местата от 5 до 8 те отстъпиха пред Румъния с 32:45, а по-късно изгубиха от Испания с 36:45 в разногласието за 7-8 място. С показаното в Колодрум младежите затвърдиха позицията си измежду най-хубавите осем в света, демонстрираха, че играят устойчиво и че намират формата си преди идните европейско и международно шампионати.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР