Българските общности зад граница заявиха силна подкрепа за лидера на

...
Българските общности зад граница заявиха силна подкрепа за лидера на
Коментари Харесай

Българи зад граница с мощна подкрепа за Валери Симеонов

Българските общности зад граница обявиха мощна поддръжка за водача на НФСБ Валери Симеонов.

Във видео послания от Украйна, Унгария, Молдова, Западните околности нашите сънародници обявиха: Хора като него би трябвало да има и в 45-я Парламент, тъй като посредством него ние действително усетихме поддръжката на българската страна.

„ Валери Симеонов ни оказа огромна помощ за съхранението на популации с българи Болградски регион, за реализирането на инфраструктурни планове, за образованието на нашите сънародници в Украйна, за културния ни център “, съобщи Антон Киссе – народен представител във Върховната Рада и ръководител на Асоциацията на българите в Украйна.

„ Валери Симеонов и НФСБ би трябвало да вземат участие в идващия Парламент – те не са от хората, които идват, дават обещание и обръщат тил а от тези, които правят работа. И работят за това българите в Сърбия да се усещат българи! “, акцентира Далибор Миланов - секретар на Българския културно-информационен център в Цариброд.

„ Когато и да се обърнем към него – незабавно работи! С Валери Симеонов работим от години и с неговата помощ постигнахме доста триумфи. Като се стартира от помощта му за одобряване на 19 октомври като ден на българо-унгарското другарство и се премине през поредност от начинания в поддръжка на общността ни в Унгария “, съобщи Симеон Варга – народен представител в унгарския парламент и член на управлението на Сдружението на българите в Унгария.

„ Дава дума и я извършва – това ще кажа за работата ни с Валери Симеонов. Човек с високо възприятие на отговорност, който се грижи за българските общности зад граница “, съобщи от Молдова Иван Паслар – ръководител на регион Тараклия,център на българите в Молдова.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР