Българските боксьори извоюваха шест медала на Европейското първенство за ученици

...
Българските боксьори извоюваха шест медала на Европейското първенство за ученици
Коментари Харесай

Шест медала за България от европейското по бокс за ученици в Словения

Българските боксьори извоюваха шест медала на Европейското състезание за възпитаници в Марибор, Словения. Отборът, воден от олимпийските първенци Петър Лесов и Стойка Кръстева, както и от Пейчо Багдатов, означи ужасно показване досега на шампионата.

След Роберта Хаджийска (46 кг), Камелия Желязкова (51) и Георги Гълъбов (44), във вторник на полуфинал се класираха още Николай Николаев (52) и Иво Димитров (54). Те ще боксират на следващия ден за място на край и си подсигуряваха най-малко бронзови медали от шампионата. Такъв към този момент има и Божидара Райчева (38), която отстъпи на полуфиналите на украинката Олександра Черевета.

В категория до 52 кг Николаев съкруши по безапелационен метод Никита Беликов от Естония. Талантът на България реализира солидна победа с 5:0 съдийски гласа и ще се изправи на полуфинал против Ищван Фазакас (Унгария).

Иво Димитров (54) сподели темперамент и макар че изостана след първия рунд обърна Петер Трибел (Словакия) за триумф с 3:2. Противник за място на финала ще му бъде Мариан-Адриан Чирита (Румъния). В последната среща за деня Никол Първанова (70) отстъпи на Лорена Хорват (Хърватия) с 0:5 и беше спряна на четвъртфинал.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР