Български тираджия бе осъден на 16 г. затвор във Великобритания,

...
Български тираджия бе осъден на 16 г. затвор във Великобритания,
Коментари Харесай

Осъдиха български тираджия на 16 г. затвор в Англия за трафик на дрога

Български камионджия бе наказан на 16 година затвор във Англия, откакто опита да вкара в страната опиати за 3.2 млн. паунда.
34-годишният Кирил Петков Хубавенски е задържан на 20 юни предходната година на британското пристанище Дувър. Под матрака на леглото в кабината му английските митничари разкрили пакети, които съдържали 11 кг хероин и 26 кг кокаин.
От английската организация за битка с проведената престъпност оповестиха, че това била втората огромна пратка с дрога през предходната година, която залавят на това пристанище. През април разкрили в ръководен от словенец тир 81 кг кокаин и 3 кг хероин измежду кутии със замразени пици. Той е наказан на 15 година затвор.
“Организираните незаконни групи разчитат на корумпирани водачи като тези, с цел да внасят противозаконни артикули във Англия. Те играят жизненоважна роля в незаконната верига, свързвайки картели в Южна Америка с улични банди в Обединеното кралство”, разяснява Деби Кук, началник на интервенциите на подразделението на престъпната организация в Дувър.
Тя се надява сериозните присъди на двамата водачи да бъдат предизвестие към други превозвачи, които биха помислили да постъпят като тях.
По време на правосъдния развой бе обявено, че Хубавенски е от село Видраре и неотдавна е бил освободен от български затвор, откакто излежал присъда за ликвидиране през 2014 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР