Български оръжия се появиха отново във военна зона. Израелската армия

...
Български оръжия се появиха отново във военна зона. Израелската армия
Коментари Харесай

Как български оръжия са стигнали до Хамас в Газа?

Български оръжия се появиха още веднъж във военна зона. Израелската войска сподели боеприпаси, за които твърди, че са употребявани от Хамас в Газа. От маркировката се вижда, че това са български ПГ-7В и ПГ-7М. Производител на тези противотанкови гранати е ВМЗ-Сопот, демонстрира информация на уеб страницата на военния ни цех.
Израел неправилно е написал, че са съветски, евентуално тъй като надписът е на кирилица. Въпросът, който задават тези фотоси, е по какъв начин български гранатомети са стигнали до Газа. Тъй като за Европейския съюз Хамас е терористична организация, затова оръжията са контрабандирани през трета страна.
Освен българско оръжие, има и ракети F-7, създадени в Севeрна Корея, както и " Tandem 85 ", палестинско произвеждане. Израел неправилно е написал, че са ирански, съгласно обява в обществената мрежа Екс.
" Tandem 85 " се създават в Газа и се употребяват против израелските бронирани транспортни средства. Оръжието бе показано през декември 2014 година на церемониал на " Бригадите на Касам " (военното крило на Хамас). Те са клонинг на ПГ-7В (базова ракета за РПГ-7). През 2017 година беше показана усъвършенствана версия на " Tandem 85 " с повишен прекурсорен заряд.
Гранатите се употребяват от Хамас против израелските бронирани машини, които имат композитна или спомагателна ризница.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР