Български лекарски съюз определи стипендиантите за 2018 г. Общо 31

...
Български лекарски съюз определи стипендиантите за 2018 г. Общо 31
Коментари Харесай

Български лекарски съюз дава стипендии за шеста поредна година


Български лекарски съюз дефинира стипендиантите за 2018 година Общо 31 индивида бяха класирани в състезанието, наградените от който ще станат ясни на 13 декември, на специфична гала в София.

Младите лекари, които ще получават по 400 лева на месец, бяха оценени по избрани от комисията критерии в състав: ръководител доктор Юлиан Йорданов – ръководител на Апелативен съд на БЛС и членове проф. Огнян Хаджийски-зам.-председател на УС на БЛС, доктор Стоян Борисов – основен секретар на УС на БЛС, проф. Николай Габровски – член на УС на БЛС и адв. Цветозар Младенов.

„ В България учат и работят извънредно положителни млади лекари, които имат за цел да покачат качеството на здравните услуги у нас. Техните триумфи, достижения и предпочитание за реализация в страната ни би трябвало да се насърчават. За това е доста значимо да се основават начинания като тази, които да засвидетелстват почитание към труда на младите ни сътрудници “, коментирта доктор Юлиан Йорданов, ръководител на Апелативен съд на БЛС.

Лекари от цялата страна влизат в конкуренция за стипендии в състезанието на БЛС за шеста поредна година. Инициативата има за цел да насърчи новото потомство млади и обещаващи лекари, които са избрали да се осъществят в България, както и да издигне престижа и да върне доверието в лекарската специалност, оповестяват от съсловната организация.

Свързани публикации.. БЛС отличи доцент Николай Янев за доктор на годината 0 БЛС: Потребителската такса да е обвързана с минималната заплата 2 Д-р Бойко Пенков: Няма и минута успокоение в здравния бранш 0

През първата година от стартирането на плана за подкрепяне на млади лекари от Български лекарски съюз са връчили 11 стипендии.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР