Български боеприпаси за 5 милиарда лева са стигнали до Украйна,

...
Български боеприпаси за 5 милиарда лева са стигнали до Украйна,
Коментари Харесай

Делян Добрев: Оръжията за 5 млрд лв., изнесени чрез посредници за Украйна, трябваше да ги дадем директно

Български муниции за 5 милиарда лв. са стигнали до Украйна, само че са натоварени с медиатори, вместо да ги дадем непосредствено, съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Той уточни, че през 2021 година страната ни е изнесла муниции за 1 милиарда лв., а през 2022 година - за 6 милиарда лв..

" Единствената разлика е войната в Украйна. Тези 5 милиарда лева са отишли за страни към Украйна и което е непочтено от сътрудниците от " Промяната " - като ще изнасяш оръжие за Украйна, изнасяй го за Украйна, а не го товари с медиатори. " - акцентира той.

Добрев акцентира, че идващото ръководство на България ще бъде несъмнено от изборите в края на март или началото на април.

Той изрази вяра, че няма да се получи същата композиция от партии, както в този момент, и че „ Продължаваме промяната “ ще има половината от депутатите, с които в този момент разполага. " Даже по-малко, тъй като, съгласно мен, никой от партиите в Народното събрание не желае да работи с тях и има ясно пояснение  - то е в последните 8 месеца от тяхното ръководство ", разясни Добрев.

Той разяснява и диалозите за сформиране на държавно управление с градските демократични партии, като подчертава върху старания за разговор с " Демократична България ".

" Този разговор беше напреднал в доста огромна степен, казусът е, че президентът не връчи мандата на " Демократична България ", означи депутатът. Той акцентира, че при мандат на Българска социалистическа партия шансът за сформиране на държавно управление е нулев, тъй като има такова решение на партията му, до момента в който в случай че мандатът беше даден на Демократична България, шансът би бил 50%.

" Ние в Народното събрание имаме 3 десни партии - " Демократична България ", ГЕРБ и Движение за права и свободи, две леви партии - " Промяната " и Българска социалистическа партия, една нова партия, която е балансьор - Янев, и едни антисистемен състезател, който е " Възраждане ". Ако погледнете броя на гласовете - в този парламент може да се образува само дясно държавно управление, никакво друго. " – уточни Делян Добрев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР