Българската федерация по биатлон се надява на помощ от министерството,

...
Българската федерация по биатлон се надява на помощ от министерството,
Коментари Харесай

В биатлона търсят помощ за руските треньори

Българската федерация по биатлон се надява на помощ от министерството, с цел да може съветските треньори Александър Касперович и Виталий Норицин да бъдат позволени до България. Това съобщи пред “Тема Спорт” президентът на централата Катя Дафовска. Двамата експерти към този момент стартираха подготовка с националния ни тим в Беларус. Родните състезатели дойдоха в Минск в края на предходната седмица в състав Владимир Илиев, Антон Синапов, Димитър Герджиков, Благой Тодев, Милена Тодорова, Мария Здравкова и Даниела Кадева, както и помощникът Красимир Дочев.

“Всичко върви обикновено. Самите спортисти са удовлетворени. Те ще останат до 29 юли там, след което през август месец ще са на Белмекен. Ще се опитаме да вкараме треньорите в България. Надяваме се на подпомагане от министерството. Те имат контракт за работа, не идват на отмора. Вече имат издадена българска виза от Санкт Петербург, с помощта на консула, който ни спомага. Въпросът е да влязат в България, с цел да им издействаме и шенгенски визи за пътешестване в ЕС”, показа Дафовска.

Относно бъдещето на Красимир Анев в тима тя добави: “Анев не е отписан дефинитивно. Знам, че чака диалог с Касперович след идването му в България. Все още има вид да взе участие и не е поставил завършек на кариерата си. Така се схванаха с треньора. Вече решението е негово.”

Легендата сподели още, че към момента няма изясненост дали сезонът за Световната купа ще може да се организира.

“Дай Боже, да стартира. На този стадий отложиха лятното международно в Руполдинг, следва конгрес на интернационалната федерация от 13 до 15 ноември и там ще стане ясно какво ще се случи. Две седмици по-късно е първата Световна купа във Финландия и ще забележим дали ще има въобще такава. Ние сигурно октомври месец би трябвало да заведем тима на лагер в Австрия на глетчер”, съобщи олимпийската шампионка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР