Българската демокрация става все по-непредставителна, сочи социологическо проучване. Ако в

...
Българската демокрация става все по-непредставителна, сочи социологическо проучване. Ако в
Коментари Харесай

Проучване: Българската демокрация става все по-непредставителна

Българската народна власт става все по-непредставителна, сочи социологическо изследване. Ако в нейното начало през 1990-те мъчно се намира човек, който да не е дал своя вот, то сегашното Народното събрание, съставлява едвам към 40% от гласоподавателите, т.е. болшинството хора в страната са останали без свое посланичество. Според проучването до урните отиват най-често хората с по-добри приходи и обучение, а през последните години се усилва броят на хората, които гласоподават с „ Не поддържам никого “.

„ Доста хора, които интервюирахме, които са непредставени, в действителност настояват, че сега, в който спра да мисля за хляба и по какъв начин ще си заплащам сметките, ще мога да вземам участие интензивно политически и да бъда показан в Народното събрание. Но сега какво ми носи това, че съм си дал гласа “, изясни политологът Петър Банков.

„ Увеличаващият се брой на хора, които не престават да гласоподават с „ Не поддържам никого “ е политически акт, който споделя „ аз отивам да гласоподавам, само че желая да заявя, че този хайлайф не ме съставлява, не ми харесва и не пази моя интерес “. Едната основна дума е „ интерес “ – кой е ползата, който бива защитаван тогава, когато този политически хайлайф се конституира в законодателната власт “, сподели социологът Стефан Георгиев.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР