Българската делегация поднесе венци и цветя на гроба на Гоце

...
Българската делегация поднесе венци и цветя на гроба на Гоце
Коментари Харесай

Северна Македония затвори границата заради проблем с тока, България ѝ дарява три генератора


Българската делегация сервира венци и цветя на гроба на Гоце Делчев в Скопие

„ Не мисля, че такива драконовски ограничения за сигурност са нужни и отношението сред нашите два народа не предлага това, на което сме очевидци. Сигурността би трябвало да се лимитира от нещо доста значимо - от това, жителите умерено да могат да почетат паметта на Гоце Делчев ”, сподели вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, откакто българската делегация постави венци на гроба на Гоце Делчев в църквата „ Св. Спас ” в Скопие.

„ Взаимното почитание, което ние заявяваме към народа на Северна Македония и уверенията, които получихме, че това ще се случи, допуска тъкмо това -  да се даде опция на всички да дойдат и да почетат паметта на Гоце Делчев ”, сподели Демерджиев, представен в Българска телеграфна агенция.

Пред медиите той съобщи, че има информация, че доста български жители са били възпрепятствани да се поклонят на гроба на Гоце Делчев. А повода за забавянето на колите с българска регистрация, съгласно информацията, която е получил от своя сътрудник в Северна Македония Оливер Спасовски, е била токов удар на Граничен контролно-пропусквателен пункт с България.

„ За да няма такива проблеми в бъдеще, съм разпоредил неотложно и са готови три генератора, които ще бъдат дарени в понеделник от българското Министерство на вътрешните работи на тъкмо тези три Граничен контролно-пропусквателен пункт. За страдание, разбрах, че проблемите са траяли и след ръчната обработка на документите. Подобно държание е недопустимо. И то не подхожда на настройките и настроенията на нашите два народа , където няма сянка на каквото и да е отрицателно отношение и няма причина за сходен жанр провокации ”, съобщи Демерджиев, който посочи, че казусът на Граничен контролно-пропусквателен пункт е бил единствено в едната посока - на влизане към Република Северна Македония, а  колите, които са излизали от страната, са минавали гладко.

Попитан от медиите в Северна Македония дали евродепутатът Ангел Джамбазки и водачът на партия " Възраждане " Костадин Костадинов са създали опит да влязат в страната, Демерджиев посочи, че персонално ги е помолил да останат в България, с цел да не бъде признато идването им като провокация.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР