Българската браншова камара Пътища организира национален протест на 13 април,

...
Българската браншова камара Пътища организира национален протест на 13 април,
Коментари Харесай

Българската браншова камара Пътища организира национален протест на 13 април

Българската браншова камара " Пътища " провежда народен митинг на 13 април, с искане за погашение на дължими суми, оповестиха от Камарата. Протест ще има и на площад " Народно заседание " в столицата.

" Управителният съвет на Камарата показва крайното си отвращение и противоречие от дейностите на народните представители в Народното събрание по отношение на решението за отсрочване на плана за решение за предприемане на дейности по отношение на установена заплаха от настъпване на неспособност за Агенция " Пътна инфраструктура " за реализиране на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа ", написа в известието.

Бойкотирането на решение, от което зависи сигурността и живота на жителите на Република България, би могло да се дефинира като политически акт, обвързван с упоритости и игри, в чиито заложници се трансформира цялото население. Принуждаването на Агенция " Пътна инфраструктура " да спре напълно работата на пътностроителния отрасъл, като близо година не разпорежда и не разплаща действия, по изцяло законните контракти за настоящ ремонт и поддържане, е демонстрация на безхаберие и тъпчене на всички правила, декларират от Камарата.

УС на ББК " Пътища " декларира изрично, че е неприемливо близо 100 хиляди души, работещи в пътния отрасъл, да бъдат поставяни в заложнически капан. Конструктивният разговор с държавните институции постоянно е бил водещ за ББК " Пътища ". Политическото говорене и разпространението на погрешни изказване уронва престижа на сектора и демонстрира липса на осведоменост за осъществяването на действия по договорите за настоящ ремонт и зимно поддържане.

Народните представители би трябвало да работят в името на положителното развиване на страната, а не да попречват придвижването на жителите, с цел да извлекат политически дивиденти. Употребата на сектора с користни цели е оттатък рамките на морала, а неглижирането на поддържането на пътната мрежа заплашва стотици човешки животи всекидневно.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР