Българската банка за развитие (ББР/Банката), с едноличен собственик на капитала

...
Българската банка за развитие (ББР/Банката), с едноличен собственик на капитала
Коментари Харесай

ББР ще финансира многопрофилни болници

Българската банка за развиване (ББР/Банката), с едноличен притежател на капитала – страната посредством министъра на нововъведенията и растежа, има за приоритет финансиране и рефинансиране, консултиране и подкрепяне с други ограничения на дребни и междинни предприятия, само че също по този начин реализира и финансови покупко-продажби в границите на предмета си на активност по съответно предоставени й от държавното управление на Република България стратегии. При реализиране на своята активност Банката се придържа към тактиката за активността на ББР, призната от Министерски съвет по реда на Закона за Българската банка за развиване.

В обновената Стратегия за активността на „ Българска банка за развиване “ ЕАД 2021-2023 е планувано Банката, в допълнение към главната си задача за поддръжка на дребни и междинни предприятия, да подкрепя с мостово финансиране обществено сериозни действия, като опазване на здравето, обучение, просвета и други С решения и предоставени мандати от държавното управление Банката ще създава и ползва артикули и стратегии за финансиране на редовно значими организации в тези области, като дава кредитиране или гаранционна поддръжка против ангажимент за реализация на промени и, надлежно, финансово излекуване на организациите.

Първата такава стратегия е признатата от държавното управление „ Програма за финансиране на многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване със редовно значение за районите “, която планува опция за даване от ББР на целево, дълготрайно финансиране на държавни, редовно значими многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване, които имат разкрити „ Спешни отделения “ („ Болници със редовно значение за районите “ или в краткост по-долу „ лечебните заведения “) и дават отговор на избрани, посочени в Програмата условия. Програмата ще подкрепя както лечебни заведения от редовно значение, които изпитват усложнения за погасяване на просрочени отговорности, по този начин и финансово постоянни и кредитоспособни лечебни заведения, за осъществяването на рентабилни вложения в усъвършенстване на инфраструктурата и здравното съоръжение. ББР ще дава капиталово и/или оборотно финансиране до 5 млн. лв. за период до 120 месеца с опция за гратисен интервал и оптимален лихвен % в размер на 3 месечен Euribor + надбавка до 6,5 % (650 б.т.) годишно, против поръчителство по реда на Закона за особените залози или Закона за договорите за финансово поръчителство.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР