Днес настъпи Денят на възпоменание.По време на запалването на свещи

...
Днес настъпи Денят на възпоменание.По време на запалването на свещи
Коментари Харесай

Ден на възпоменание на жертвите във войните в Израел

Днес настъпи Денят на възпоменание.

По време на запалването на свещи в чест на Деня на възпоменание на починалите във войните и военните акции на Израел генерал-лейтенант Херци Халеви, шеф на Генералния щаб на израелските отбранителни сили, направи значимо изказване.

Той означи, че като пълководец на израелските отбранителни сили по време на войната е виновен за неуспеха на задачата за отбрана на жителите на страната Израел на 7 октомври.

„ Чувствам тежестта на отговорността на плещите си всеки ден и в сърцето си изцяло разбирам смисъла “, сподели Халеви.

Халеви добави още, че той е командирът, изпратил в борба синове и дъщери, които не са се завърнали, и на позициите, от които са били хванати. Той акцентира, че всеки ден носи паметта на починалите и е подготвен да отговори на всички пронизителни въпроси, които тормозят околните на жертвите.

В речта си Халеви акцентира, че в тази война те са решени да изпълнят своята задача, макар цената, която ще би трябвало да платят.

Израелският президент Исак Херцог също участва на церемонията в чест на починалите във войните на Израел. Той също се причисли към проявата на печал, като раздра яката на ризата си, което е традиция в еврейската просвета като знак на тъга.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР