Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България

...
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България
Коментари Харесай

Ресторантьори: Сертификати - или навсякъде, или никъде

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България декларират безапелационната си позиция срещу дискриминационния метод, демонстриран от страната във връзка с зелените документи, стана ясно от позицията на организациите.

От там показват, че за следващ път тематиката за въвеждането на документа в Народното събрание беше отсрочена.

„ В същото време голям брой браншове на българския бизнес, които са надалеч по-малко рискови спрямо Парламента и държавната администрация, са принудени да работят със зелен документ. Така се имитират ограничения, да се вършим, че нещо вършим, а в това време хората, които сме избрали да вземат решение ориста ни да ни се подиграват и да унищожават поминъка ни ”, считат още от сектора.

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България разкритикуваха и концепцията при вероятно въвеждане на зеления документ в Народно събрание тестванията на депутатите да се заплащат от данъкоплатците.

„ Ние като работодатели не сме желали въвеждането на зелен документ за обектите ни, само че с министерска заповед сме принудени да го съблюдаваме и никой не поема тестванията на чиновниците ни. Тежката дискриминация по тематиката би трябвало да спре. Не може разпоредбите да важат за едни, а демонстративно да се подценяват от тези, които ги вкарват. Всички ние виждаме, че Коронавирус  кризата се задълбочава освен у нас, само че и в целия свят. Време е да се поеме отговорност и да се премисли обсега на зеления документ, тъй че той или да обхване целия публичен живот, или да отпадне като условие ", се споделя още в публикуваната позиция. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР