Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция изпрати протестно писмо,

...
Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция изпрати протестно писмо,
Коментари Харесай

Оранжерийните производители готвят протести заради промени в схемите за обвързана подкрепа

Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция изпрати протестно писмо, с което желае незабавна среща с управлението на земеделското министерство и смяна в бюджета, избран за подкрепяне на бранша. Производителите предизвестяват, че в случай че настояванията им не бъдат изпълнени, са подготвени на протестни дейности.

Схемата за обвързано подкрепяне за оранжерийни зеленчуци е обсъждана в работна група, ръководена от заместник-министър Вергиния Кръстева.

" Тя ме уверяваше в тази работна група, че промени в бюджета за оранжерийното произвеждане няма да има ", споделя Атанас Кунчев от Асоциацията. Когато виждат какво предложение България е изпратила до Европейската комисия идва неприятната изненада:

" Защото нашият бюджет беше отсечен с милион и 200 хиляди. "

Според производителите някой в Министерството по традиция не си е приключил добре работата:

" Или немарливост, или умишлена операция. "

Ако отрязаните милион и 200 хиляди лв. не бъдат изплатени под друга форма, това ще докара до стесняване на българското произвеждане:

" 80% от плодовете и зеленчуците в България, които употребяват българите, са импорт. Какво може да стане? Ще станат 85%. Идеално. Парите, които дава Европа, не са в българско произвеждане, а някъде другаде. Писна ни към този момент от схемаджийство в земеделието ", споделя изпълнителният шеф на Асоциацията на оранжерийните производители Атанас Кунчев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР