Българската академия на науките (БАН) стартира конкурс за прием на

...
Българската академия на науките (БАН) стартира конкурс за прием на
Коментари Харесай

БАН открива 170 места за прием на докторанти

Българската академия на науките (БАН) започва конкурс за банкет на постоянни и задочни докторанти за академичната 2021/2022 година. В период от 13 август до 13 октомври претендентите ще имат опция да подадат молба за присъединяване в състезанието до шефа на учащата организация. Бъдещите ученици на Академията могат да избират сред над 130 докторски стратегии в общо 9 научни посоки в Българска академия на науките с усреднена акредитация от 9.28 от Националната организация за оценяване и акредитация (НАОА) и да придобият тапия, която се признава и цени високо в целия свят, оповестиха от Българска академия на науките.

Българската академия на науките, която е най-старата научна институция у нас, ще предложи на кандидат-докторантите профилирано образование в 9 научни посоки: „ Информационни и информационни науки и технологии “, „ Енергийни запаси и енергийна успеваемост “, „ Нанонауки, нови материали и технологии “, „ Биомедицина и качество на живот “, „ Биоразнообразие, биоресурси и екология “, „ Климатични промени, опасности и естествени запаси “, „ Астрономия, галактически проучвания и технологии “, „ Културно-историческо завещание и национална еднаквост “ и „ Човек и общество “, напълно съобразени със актуалните научни условия. Кандидатите за докторанти би трябвало да подадат молба за присъединяване в състезанието до 13 октомври 2021 година дружно с всички нужни съпътстващи документи.
 Нощ под звездното небе на обсерваторията в Рожен " Нощ под звездното небе на обсерваторията в Рожен "
Институтът по астрономия с НАО „ Рожен “ към Българска академия на науките провежда първата по рода си “Нощ под звездното небе на Рожен ”....

Обучението на докторанти в Българска академия на науките се реализира посредством записване в постоянна или задочна форма на образование, закрепени в закона за висшето обучение. По време на процеса по придобиване на научната степен „ лекар “, те ще имат опцията да черпят познания от научно управление от специалисти на международно равнище в съответните области, както и да се включват в интернационалните проучвателен планове, посредством които да обменят опит с задгранични експерти от сферата. Сред най-големите преимущества на Академията е достъпът до актуализирани научни лаборатории и съвременна инфраструктура, особено основани за спецификата на изследователските действия.

„ Щастлив съм да разглася началото на акцията в Българска академия на науките по банкет на докторанти за 2021/2022 година. С всеки минал ден Българската академия на науките се трансформира във все по-иновативно пространство за осъществяване на научни проучвания и осъществяване на планове. През 2020 година при нас се образоваха общо 360 докторанти, а огромна част от тях през днешния ден са сърцето на Академията. Очакваме с неспокойствие тазгодишните претенденти, които имаме вяра, че ще се трансфорат в неизменима част от триумфа на българската просвета. На добър час, сътрудници! “, разяснява акад. Юлиан Ревалски, ръководител на Българска академия на науките.

Сред главните прерогативи на докторантите в Българска академия на науките е и целевото образование, което се организира от „ Кариререн център “ към Академията и което годишно среща докторантите и учените с опциите за бъдеща кариера в науката и бизнеса. През последните години такива образования организираха уредниците на програмата на „ За дамите в науката “ – L’OREAL и ЮНЕСКО, като през 2020 година притежател на националната стипендия по програмата бе доктор Радослава Бекова от „ Институт по океанология “ – Българска академия на науките. Докторантите на Академията безспорно работят върху новаторски проучвания, като различен сполучлив план е този на доктор Елица Петкучева, която създава обещаваща опция за стабилно потребление на сила за попречване на прогресивното изменение на климата. Д-р Мария Шрьодер, сегашен докторант в Българска академия на науките, който се завърна в България от Германия, с цел да развива научната си кариера у нас, сега тества новаторска терапия за лекуване на рак, таргетираща единствено туморните кафези в организма.

Повече информация по отношение на провеждането на състезанието за придобиване на просветителна и научна степен „ лекар “, както и нужните документи за него, претендентите могат да получат от уеб страницата на Центъра за образование към Българска академия на науките, както и на имейл:. Пълен лист със свободните позиции можете да откриете тук, а за съответните научни тематики на докторантурите е належащо претендентите да се извърнат към съответните научни звена на Българска академия на науките, в които ще се образоват.
 Пататникът на Момчиловци влиза в кулинарната карта Пататникът на Момчиловци влиза в кулинарната карта
Пататникът на родопското село Момчиловци влиза в интерактивната кулинарна карта на българската езикова територия, заяви кметицата на с...

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР