Българска ученичка е спечелила първо място за ниво А1 на

...
Българска ученичка е спечелила първо място за ниво А1 на
Коментари Харесай

Българка спечели международно състезание по английски език

Българска ученичка е спечелила първо място за равнище А1 на най-голямото съревнование по британски в света - Kangaroo Global Linguistics.

Боряна Ангелова, която е в 6-ти клас в столичното 31-во учебно заведение СУЧЕМ " Иван Вазов " в добавка получава най-голям брой точки от всички участници и печели и премията " Общ победител за 2022 година "

Международният кръг на надпреварата се организира от 23-25 септември в гр. Солун. Във всяко от езиковите равнища български възпитаници от цялата страна демонстрират отлични резултати и заемат челни позиции.

В равнище А2 на 4-то място се е класирал Димитър Бончев от Училища за непознати езици „ Александър “, гр. Бургас. В равнище B1 – 2-ро място печели Надежда Дюлгерова, ПГ „ Пейо К. Яворов “, гр. Петрич и в равнище B2 – 4-то място заема Жасмин Ялчън, ЕГ „ Христо Ботев “, гр. Кърджали.

Престижната конкуренция се провежда за поредна година у нас от Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България, която получи премията „ Най-добър сътрудник за 2022 година “ На националния кръг по-рано през годината участваха над 600 възпитаници от 118 учебни заведения.

" Изключително горди сме от достиженията на нашите възпитаници. За поредна година те демонстрираха отлични резултати в съревнованието с участници от целия свят. Признателни сме на учителите, които ги стимулират и им дават ефикасна подготовка, което несъмнено се вижда от резултатите. Пожелаваме още доста първи места на будните български възпитаници ", коментира Владимир Колев, ръководител на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България.

Състезанието Kangaroo Global Linguistics е най-голямото учебно съревнование по британски език в света, което у нас се провежда от Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България, основана от издателство Клет България. Членове на Асоциацията са над 150 учебни заведения, които имат опция да работят наоколо с най-старото и едно от най-авторитетните издателства в света - Cambridge University Press.

Те първи получават информация за най-новите издания, вземат участие в проведените специфични промоции и събития, срещат се с едни от най-известните британски лектори.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР