Българска лекарка нападна много остро доц. Атанас Мангъров и го

...
Българска лекарка нападна много остро доц. Атанас Мангъров и го
Коментари Харесай

Д-р Николова предрече тежка съдба за Мангъров заради опасната му наглост!

Българска лекарка атакува доста остро доцент Атанас Мангъров и го упрекна в закононарушение.

"Няма да ми омръзне да запитвам какво прави Български лекарски съюз пред новите антиваксърски и ненаучни изказвания на любимеца на “свободомислещите българи”, фамозен инфекционист, чиято маска мирише на джоб, и който няма боязън да “лапне маркуча”. "



Това написа на профила си във Facebook.

БЛИЦ напомня, че доктор Николова е президент на Асоциацията на българските медици франкофони - АБMФ и от дълги години живее във Франция.

Ето какво написа още доктор Николова:

"Няма да се уморя да запитвам има ли предел наглостта му, безумието му да проповядва против маски, локдауни и ваксини. Гуру на своите силиконки, неофашисти и илитерати, името на доцент Мангъров е обект на отвращение и страдание от страна на всеки рационален българин, отнасящ се с почит и отговорност към решенията на здравните управляващи.

Доцент Мангъров буди явна горест в желанието си да свърже и няколко думи в свястно изречение, заеквайки или примигвайки, в търсене на поредна сензация или поничка? като израз на всенародна обич, без която не може.

Нарича се ТЩЕСЛАВИЕ. Може би и сенилна непримиримост, която е изпратила не един блестящ в предишното разум в забвение. Съжалението прелива в веселба, тъй като от време на време той в действителност прави шоу на болшинството с първичните си по детски реакции.

И всичко това щеше да си остане почтено, подскачащо бърборене на един “беден човечец”, както го назова един пловдивски публицист, някаква хумореска и гротеска, в случай че не беше толкоз ОПАСНО в ненаучността си, шарлатанизма и търсенето на на ниска цена scoop. Неуморно, с все по-абсурдни изявления и изявленията, в които той е мечтан като обичан смешник, комуто най-после се ръкопляска.

“Опасен ли е ковид? - Не.”

“Борис Джонсън е споделил на вируса да си създаде нов вариант.”

“Това е доста комфортно, тъй като потвърждава неефективността на ограниченията и затварянето”

“Новата ваксина е канцерогенна”

“Ако човек е преболедувал от някакъв вариант ковид, той не се разболява”.

Да изказваш друго мнение, е изконно човешко право, и аз няма да диспутирам и грам против свободата на словото. Не настоявам, че знаем всичко за новия ковид. Още по-малко втълпявам на който и да е било, че би трябвало наложително да се имунизира. Аз персонално ще се имунизирам при първа опция, надявайки се, че вирусът няма да мутира.

Но да си доктор и да внушаваш разнообразни от научните постулати, тъй като нещо по този начин ти се коствало и си си го мислил, че може би е по този начин, е просто ПРЕСТЪПНО и е в прорез с най-свещените правила в нашата специалност.

То е още по-опасно, тъй като се пропагандира със силата на внушението и от позицията на трофеи и опит, профилактирайки и лекувайки причудливо и неверно.

Шарлатанството, знахарството, магиите, шаманизмът не са медицина и в никакъв случай няма да бъдат!

Вчера в дисциплинарната камара на CNOM - Conseil national de l’Ordre des médecins en France, или Националният лекарски съюз на Франция, бе импортирано за разглеждане публично недоволство против ШЕСТИМА лекари за комплотизъм и анти ваксърски обществени изявления. Кои са тези лекари, може би към този момент е известно на някои. (Доц Мангъров ги цитира постоянно по постовете си). Става въпрос за серия обвинявания, постъпили от разнообразни техни сътрудници за жестоко нарушение на лекарската и човешка нравственос.

1. Professeur Didier Raoult- шеф на IHU- Institut hospitalo universitaire de Marseille. Обвинение за подронване на ръководството на санитарната рецесия, спор на ползи в интернационалните изследвания по лекуването на Ковид-19. Недостатъчно обосновано и извършено по разпоредбите изследване за ефикасността на хлороквин в лекуването на новия ковид и манипулиране на публичното мнение за ефикасността му.

2. Professeur Christian Peronne, неотдавна уволнен от AP-HP- формация на академични лечебни заведения в Париж (Assistance publique des Hôpitaux de Paris) поради изказвания, не на висотата на упражняваните от него функционалности, и по-точно, че болните с Ковид съставляват източник на финансова облага, т.е. са преференциални за лечебните заведения. Той твърдеше също по този начин, че необятното определяне на хлороквин би предотвратило 25 000 смъртни случаи във Франция. Професор Перон упрекна обществено в медиите лекарите в Униветситетска болница в Нант, че са умъртвили шурей му, защото не са му предписали хлороквин.

3. Professeur Henri Joyeux, пенсиониран онколог от Университетска болница в Монпелие. През 2014 и 2015 година той разгласява в интернет петиции против имунизирането.През 2017 провежда конференция против “диктатурата на ваксините”. През 2016 е изключен без право на процедура от Лекарски съюз на региона Languedoc Roussillon (Южна Франция), за обществени изяви, “пропагандиращи ненужността на имунизациите в целокупност, рисково за населението”.

4. Docteur Nicole Delépine, пенсиониран педиатър-онколог, беше една от първите, оспорили нужността на противоепидемични и карантинни ограничения. Заедно със брачна половинка й Gérard, пенсиониран хирург ортопед, тя популяризира свои видео презентации в обществени мрежи, прокламирайки, че маските и геловете лимитират свободите и са изцяло ненужни. Те също поддържаха лекуването с хлороквин като “единствено ефикасно” и твърдяха разпалено, че втора вълна няма да има в никакъв случай.

5. Docteur Nicolas Zeller, общопрактикуващ доктор в Saint Cyr sur Mer (Var). Привърженик на изключителното лекуване с Азитромицин. По рекомендации на Direction générale de la santé, Азитромицин не се употребява за лекуване на Ковид 19 понастоящем във Франция.
6.Docteur Hélène Rezeau Frantz- общо практикуващ доктор в Loiret. Тя взема решение да следва личен протокол за лекуване на коронавирусни инфекции, базирайки се на опита си с 18 пациента, на които е предписвала антихистамини.”Предписах ги на племенника ми и имаше усъвършенстване, не виждам за какво да не ги предпиша и на други пациенти”, твърди тя.
(по данни на L’Express).

Продължавам да се запитвам по кое време и дали БЛС ще вземе съответните ограничения. Ако необразован човек убеждава другите в неналичието на резултатност в защитните средства,на обществената отдалеченост и лекуването с бабини илачи, е простимо. Но в случай че доктор си го разреши, той е или незапознат, или “луд с картечница” без съвест и морал.

Бях си дала обещание да не обявявам повече мои фотоси с маски, разположен съм изтощена и остаряла с пет години за последните 10 месеца. И вярвайте ми, в действителност бих си изгорила маската един ден с огромно наслаждение, като апостолите на Мангъровизма у нас. Нищо човешко не ми е непознато.
Но когато се имунизирам и когато уповавам се, ВСИЧКО ТОВА най-сетне свърши. "

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР