Българска браншова камара „Пътища” изразява своята тревога и посреща с

...
Българска браншова камара „Пътища” изразява своята тревога и посреща с
Коментари Харесай

Пътищарите: Свидетели сме на безпрецедентна кампания, насочена към строителния бранш

Българска браншова камара „ Пътища” показва своята паника и посреща с неразбиране процесите протичащи в Народното събрание през последните дни по отношение на плана за решение за дейности по отношение на установена заплаха от настъпване на неспособност за Агенция „ Пътна Инфраструктура “ за реализиране на дейностите по поддържане на Републиканската пътна мрежа. Това декларират в своя позиция от камарата.

В продължение на близо една година Българска браншова камара „ Пътища “ всекидневно търси опцията за разговор с държавните институции, поради пренебрегването на НАПЪЛНО ЗАКОННИТЕ контракти за Текущ ремонт и поддържане на Републиканска пътна мрежа. И когато разговорът докара до едно рационално и обосновано решение от страна на Министерство на районното развиване и благоустройството, странни политически „ игри “ блокират приемането му от Народното събрание.

Свидетели сме на невиждана акция, напълно ориентирана към строителния отрасъл, се споделя още в документа. В разследване на основаната неустановеност от дейностите на министри от служебния кабинет, секторът изпадна в колапс. От средата на предходната година не се извършват и не се разпореждат строителни работи по пътната мрежа на територията на страната, няма разплащания за към този момент осъществени действия, което докара до неспособност сектора да обезпечава регулярно погашение на отговорностите си. Близо 300 ремонтно-възстановителни обекта са замразени, стотици километри от първокласната пътна мрежа не са обезопасени, няма опция за никакви дейности по второкласната мрежа, а за пътищата от трети клас изобщо не е планувана рехабилитация.

Управителният съвет на ББК „ Пътища “ е на мнение, че народните представители, би трябвало да пазят ползите на българските жители. Животът и здравето на хората следва да бъдат приоритет за страната и институциите. Бездействието, безхаберието и неглижирането на поддържането на пътната мрежа заплашва стотици човешки животи всекидневно. Невъзможността Агенция „ Пътна инфраструктура “ да разпорежда действия по договорите за Текущ ремонт и поддържане и неналичието на съответни дейности от страна на държавните институции основават усещането за умишлени дейности по отношение на пътно-строителния отрасъл. Липсата на разплащания, води след себе си загуба на работни места, несъстоятелност и в допълнение задлъжняване, което в обстановка на бързорастяща инфлация заплашва стопанската система на Република България. През миналата година безработицата в строителния бранш се е нараснала с 14.3% по отношение на 2020 година Поставянето на пътно-строителния отрасъл в заложнически капан, поради политически борби, основава риск от колосален растеж на безработните в бранша през тази година.

УС на ББК „ Пътища “ алармираше неведнъж за рисковете от дейностите на служебния кабинет. Сега призоваваме народните представители в Народното събрание да проявят разсъдък, с цел да бъдат предпазени живота и здравето на българските жители.

В противоположен случай БЪЛГАРСКА БРАНШОВА КАМАРА „ ПЪТИЩА “ ще бъде принудена още веднъж да възвърне протестните дейности и да отбрани членовете си с всички законови способи. Като първа стъпка за обезпечаване на сигурността на придвижването ще затворим незавършените сектори, с цел да предотвратим пътните транспортни катастрофи до възлагането от страна на Агенция „ Пътна Инфраструктура “ на довършването им, предизвестяват от сектора.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР