България записа втора победа в Група В на Евроволей за

...
България записа втора победа в Група В на Евроволей за
Коментари Харесай

Волейболистите удариха Украйна във Варна

България записа втора победа в Група В на Евроволей за мъже, на което сме съдомакини с Италия, Северна Македония и Израел. Националите надделяха Украйна с 3:1 гейма (20:25, 25:17, 25:20, 25:23). Пламен Константинов направи една смяна в стартовия състав спрямо успеха над Финландия, като вместо Денис Карягин стартира Александър Николов дружно с Николай Колев, Мартин Атанасов, Георги Сеганов, Алекс Грозданов, Цветан Соколов и либерото Теодор Салпаров. Украинците поведоха с 4:1 след добра офанзива, неточност на Соколов на мрежата и ас на Иля Ковалов. Националите ни допускаха много неточности и разрешиха на противниците
поведат с 6 т. при 17:11. Нашите направиха 3 следващи точки и понижиха пасива си до 17:20, само че украинците взеха гейма с 25:20 след ас на Олег Плотнитский.
Българите стартираха чудесно втората част и поведоха с 4:1, само че разрешиха на украинците да ги застигнат при 5:5. С добра игра на мрежата нашите поведоха с 8:6, а след отлична офанзива на Николай Колев и отсъдена носена топка на украинците дръпнаха с 13:10. След страхотна офанзива на Атанасов разликата стана 15:11, а след серия от 3 т. и 18:12. В края на гейма " трикольорите " направиха още една серия от 3 т. и изравниха частите след 25:17.
Нашите продължиха с положителната си игра и в третия гейм и поведоха с 4:1 и 7:3. Разликата набъбна до 11:5 след блок-аут на Алекс Николов. След неточност при наш сервис и ас украинците понижиха до 11:13. Последваха 3 следващи точки на Атанасов – 2 в офанзива и 1 при обсада и България поведе с 19:12. Украинците върнаха 3 т. и понижиха изоставането до 18:20. Нашите обаче демонстрираха страхотна игра и след ас на Николов и обсада на Сеганов взеха гейма с 25:20.
Те продължиха с отличната си игра и през четвъртата част и поведоха с 4:1, 7:2 и 9:3. Украинците съумяха на 2 пъти да понижат пасива си при 8:11 и 11:14, само че българите още веднъж дръпнаха със 17:11. Те обаче бяха доближени при 19:21 след неточност в офанзива. " Трикольорите " пропуснаха 3  мачбола, само че затвориха мача след 25:23.
Мартин Атанасов бе най-резултатен в мача с 18 т., колкото записа и Олег Плотнитский за Украйна. Алекс Николов добави 13, а Соколов - 11.
„ Изключително значима победа. Много съм удовлетворен от играта на целия тим. Спазихме тактическите инструкции на треньорите щаб, бяхме съсредоточени през целия дуел и с поддръжката на невероятната аудитория спечелихме справедливо. Имахме потребност от малко време, с цел да свикнем с атмосферата тук и се надявам с всеки идващ мач да играем още по-добре. И във значимите моменти удържаме. Видя се в против Финландия, след това и против Украйна “, съобщи Атанасов.
Снощи нашите играха с Хърватия в решителна борба за челните места в групата.
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР