България запазва водещата си позиция за най-ниска задлъжнялост, само след

...
България запазва водещата си позиция за най-ниска задлъжнялост, само след
Коментари Харесай

Менда Стоянова: България запазва водещата си позиция за най-ниска задлъжнялост

България резервира водещата си позиция за най-ниска задлъжнялост, единствено след Естония и Люксембург – третата страна в Европа. Това съобщи от парламентарната естрада националният представител от ПГ на ГЕРБ Менда Стоянова, четейки декларация от името на група, съобщи организация „ Фокус ". Повод за декларацията на ГЕРБ стана оповестената от ЕВРОСТАТ информация, че страната ни регистрира извънредно ниско равнище на държавния дълг.

„ От числата е видно, че провежданата от държавното управление благоразумна фискална политика слага България в едно от челните места на в Европейски Съюз по невисок размер на консолидирания дълг „ Държавно ръководство ".

Съотнесен към Брутният вътрешен продукт, той бележи спад до равнище 25,4%, при 29% в края на 2016 година ", разяснява Стоянова. По думите ѝ регистрираните ниски равнища са доста под междинните равнища за всички 28 страни-членки на Европейски Съюз.

„ Това не е просто статистика, а резултат от политиката по ръководство на дълга на държавното управление и на финансовото министерство ", аргументира се Стоянова.

„ Дълг не се ръководи с кухи изречения и лозунги. Не се ръководи със страховити неистини пред медиите, нито с неоснователни рецензии, посредством които се нагнетява неустановеност и боязън от хората ", добави още тя и се обърна към опозицията с думите: „ От години се бяхте заели със задачата да внушите трайно на обществото, че дългът на страната ни пораства, само че след вчерашния ден, мисля че би трябвало да замълчите. Опорната точка на Българска социалистическа партия се спука ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР