България Уникално, българин създаде хуманоиден робот в гаража си В

...
България Уникално, българин създаде хуманоиден робот в гаража си В
Коментари Харесай

Уникално, българин създаде хуманоиден робот в гаража си

България Уникално, българин сътвори хуманоиден робот в гаража си В момента Росен Христов създава в екип нова роботизирана ръка  Николай Киров 10 януари 2020, 12:34  Уникално, българин сътвори хуманоиден робот в гаража си
Уникално, българин сътвори хуманоиден робот в гаража си
 Какво се договориха превозвачите и Борисов
Какво се договориха превозвачите и Борисов
 Нено Димов подава оставка. Каракачанов: показно ликвидиране
Нено Димов подава оставка. Каракачанов: показно ликвидиране
 Ще има ли оставки и по кое време ще потече водата в Перник
Ще има ли оставки и по кое време ще потече водата в Перник
 Скандал, госпожица пусна стоповете и блокира кола за спешна помощ
Скандал, госпожица пусна стоповете и блокира кола за спешна помощ
 ДАНС и Министерство на вътрешните работи влязоха във ВиК - Пловдив
ДАНС и Министерство на вътрешните работи влязоха във ВиК - Пловдив
 Ужас в Мизия, кражби, пребит, няма обвинени
Ужас в Мизия, кражби, пребит, няма обвинени
 Мръсен въздух в София, безвъзмездни буферни паркинги през днешния ден
Мръсен въздух в София, безвъзмездни буферни паркинги през днешния ден

ългарски инженер запалянко направи същински, функционален хуманоиден робот в гаража си. Машината стартира като студентски план и сега към този момент наподобява като нова технология, струваща милиони долари.

Роботът, наименуван Роки от основателя му, може да движи даже очите, в които има вградени камери със дарба за различаване на лица и предмети.

В работното си време шуменецът Росен Христов се занимава с поддръжка на мишини. А заниманието му е построяването на неповторим хуманоиден робот.

„ Защото ми е като детска фантазия. Един тип се пробвах да си сбъдна детската фантазия. Още от първи клас се занимавам с електроника. Не съм я изучвал. Тя си ми е като хоби”, споделя пред NOVA Росен.

Проектът с робота стартира да се развива като дипломна работа в техническия университет. Първоначално той е единствено за роботизирана тъка.

„ Беше единствено ръката. Оттам нагоре взех решение да надграждам, да направя цялостен робот и стигнах дотук”, разяснява Росен.

Изграждането на машината продължава 3-4 години с спирания. Роботът е изработен главно от елементи втора ръка.

Роботизираната ръка има ставни механизми и без значение задвижване на всеки от пръстите. За задачата Росен е употребявал дребен електрически мотор за стъкло на автомобил. Задвижването на ръката става с модифициран мотор от чистачки.

Роботът може да бъде ръководен отдалечено от оператор, само че също по този начин и да работи самостоятелно със личен програмен продукт.

В момента Росен създава в екип нова роботизирана ръка и се надява скоро тя от първообраз да стане приключен артикул, основан в България.

„ Може би ще мине малко време, тъй като другите са по-напред, само че това не значи, че ние не можем да стартираме, да стартираме отнякъде”, декларира Росен.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Николай Киров Източник: Шумен .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Кой би трябвало да подаде данъчна декларация  1 Историческо дъно на безработицата у нас  1 Изтича срокът за разсрочване на заемите на животновъдите  1 Заблуждават ли ни с етикетирането на пчелния мед --> Пaрите ни  Кой би трябвало да подаде данъчна декларация Кой би трябвало да подаде данъчна декларация  Историческо дъно на безработицата у нас Историческо дъно на безработицата у нас  Изтича срокът за разсрочване на заемите на животновъдите Изтича срокът за разсрочване на заемите на животновъдите  Заблуждават ли ни с етикетирането на пчелния мед Заблуждават ли ни с етикетирането на пчелния мед Не пропускай  <br> Има ли Солеймани връзка с атентата в Сарафово <br>
Има ли Солеймани връзка с атентата в Сарафово
 <br> Папата: Ще те <strong> целуна </strong>, само че няма да <strong> хапеш </strong>!<br><br>
Папата: Ще те целуна , само че няма да хапеш !

 <br> <strong> 5 неточности, </strong> които позволяваме, <strong> употребявайки телефона си </strong> <br>
5 неточности, които позволяваме, употребявайки телефона си
 <br> <strong> Михаела Филева </strong> на екзотично странствуване, вижте къде <br>
Михаела Филева на екзотично странствуване, вижте къде
Последни  Уникално, българин сътвори хуманоиден робот в гаража си Уникално, българин сътвори хуманоиден робот в гаража си  Какво се договориха превозвачите и Борисов Какво се договориха превозвачите и Борисов  <p>Колко се трансформираха огромните <strong>идоли от 90-те&nbsp;</strong></p> Колко се трансформираха огромните идоли от 90-те  Нено Димов подава оставка. Каракачанов: показно ликвидиране Нено Димов подава оставка. Каракачанов: показно ликвидиране  Ще има ли оставки и по кое време ще потече водата в Перник Ще има ли оставки и по кое време ще потече водата в Перник  Снимка: БГНЕС Защо Съединени американски щати са срещу " Турски поток " през България  <p><strong>Тайната</strong> на един човешки мозък на <strong>2600 г.</strong></p> Тайната на един човешки мозък на 2600 година  Снимка: EPA/БГНЕС Протестите в Хонконг водят до посттравматичен стрес  NYT: Видео демонстрира украинския аероплан, ударен от Иран NYT: Видео демонстрира украинския аероплан, ударен от Иран  Скандал, госпожица пусна стоповете и блокира кола за спешна помощ Скандал, госпожица пусна стоповете и блокира кола за спешна помощ  <p><strong>Фънки:</strong> Любимият ми десерт е <strong>карамелизирана луканка </strong>с мандарини</p> Фънки: Любимият ми десерт е карамелизирана луканка с...  <p>От кои привилегии <strong>не</strong>&nbsp;<strong>се</strong> отказват&nbsp;<strong>Меган и Хари</strong></p> От кои привилегии не се отхвърлят Меган и Хари  Снимка: iStock Brexit напът да разедини Европейския съюз  Гледката на марсохода Curiosity към резултатите от пясъчната стихия Учените отриха къде изчезва водата на Марс  <p>Неиздавани песни на <strong>Дейвид Боуи</strong> ще бъдат показани през <strong>2020 г.</strong></p> Неиздавани песни на Дейвид Боуи ще бъдат показани...  ДАНС и Министерство на вътрешните работи влязоха във ВиК - Пловдив ДАНС и Министерство на вътрешните работи влязоха във ВиК - Пловдив  Tesla Model S Tesla е по-скъпа от Ford и GM взети дружно  Ужас в Мизия, кражби, пребит, няма обвинени Ужас в Мизия, кражби, пребит, няма обвинени  <p>Време е да<strong> изхвърлите</strong> тези неща от <strong>дома си</strong></p> Време е да изхвърлите тези неща от вкъщи си  <p>Тези звезди <strong>никога </strong>не са минавали <strong>под венчилото</strong></p> Тези звезди в никакъв случай не са минавали под венчилото Всичко от през днешния ден Виц на деня Креативна реклама:  “Да бъдеш или да не бъдеш? Този въпрос си задава млад западноевропейски принц, държащ череп в мрачно гробище. А какво му е дал отговор черепът, ще разберете, ако… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Българи сътвориха вълшебна багра, която трансформира всяка стена в бяла дъска  Българска акушерка:  Българин е един от най-хубавите каскадьори в Холивуд  Революция във Финландия, 6-часов работен ден, 4 -дневна седмица Революция във Финландия, 6-часов работен ден, 4 -дневна седмица  Клои Кардашиян разяснява фотография на Преслава разяснява фотография на  Откриха монумент на Капитан Петко челник в Борисовата градина Водещи вести  NYT: Видео демонстрира украинския аероплан, ударен от Иран NYT: Видео демонстрира украинския аероплан, ударен от Иран  Тръмп желае NATOME - разширение на НАТО в Близкия изток Тръмп желае NATOME - разширение на НАТО в Близкия изток  Снимка: БГНЕС Защо Съединени американски щати са срещу " Турски поток " през България  <p>От кои привилегии <strong>не</strong>&nbsp;<strong>се</strong> отказват&nbsp;<strong>Меган и Хари</strong></p> Мегзит - от кои привилегии не се отхвърлят Меган и Хари  <p><strong>Тайната</strong> на един човешки мозък на <strong>2600 г.</strong></p> Тайната на един човешки мозък на 2600 година  <p>Ето за какво всеки би трябвало да медитира (ВИДЕО)&nbsp;&nbsp;</p> Какви са изгодите от медитацията (ВИДЕО)  Гледката на марсохода Curiosity към резултатите от пясъчната стихия Учените отриха къде изчезва водата на Марс  Снимка: EPA/БГНЕС Протестите в Хонконг водят до посттравматичен стрес  <p><strong>Фънки:</strong> Любимият ми десерт е <strong>карамелизирана луканка </strong>с мандарини</p> Фънки: Любимият ми десерт е карамелизирана луканка с мандарини  Снимка: iStock Brexit напът да разедини Европейския съюз
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР