България Цацаров: Никой не иска отстрани председателя на ВКС Главният

...
България Цацаров: Никой не иска отстрани председателя на ВКС Главният
Коментари Харесай

Цацаров: Никой не иска отстрани председателя на ВКС

България Цацаров: Никой не желае в профил ръководителя на Върховен касационен съд Главният прокурор разяснява и " Апартаментгейт ": Проверката на политиците не е завършила  Жанета Нейкова 26 юни 2019, 14:59 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Цацаров: Никой не желае в профил ръководителя на Върховен касационен съд
Цацаров: Никой не желае в профил ръководителя на Върховен касационен съд
 Какво ще учат децата за епохата на социализма
Какво ще учат децата за епохата на социализма
 Българска социалистическа партия няма пари да върне надвзетата дотация
Българска социалистическа партия няма пари да върне надвзетата дотация
 Защо отложиха намаляването на партийната дотация
Защо отложиха намаляването на партийната дотация
 Път в Родопите е на косъм от сриване
Път в Родопите е на косъм от сриване
 Как да разпознаем, че наближава стихия
Как да разпознаем, че наближава стихия
 Жега и ето къде се чакат рискови стихии през днешния ден
Жега и ето къде се чакат рискови стихии през днешния ден
 Пожар във влака София-Варна
Пожар във влака София-Варна

ълна машинация е това, че надали не разпоредбите се вършат за това, с цел да се в профил ръководителят на Върховен касационен съд. Нито някой има интерес да в профил този човек, нито някой ще го направи. Казвам го напълно откровено. Такова е моето мнение. Създадените правила го пазят него и който и да е различен ръководител на Върховен касационен съд. Дайте да не спекулираме със страхове.

Това съобщи основният прокурор Сотир Цацаров, който разяснява плана за промени в правосъдния закон, инициирани от министъра на правораздаването Данаил Кирилов. Цацаров бе в Народното събрание, където бе признат годишният отчет за активността на Висш съдебен съвет за 2018 година

Главният прокурор отбрани плана на Кирилов с апела "не го разкъсвайте ", като подсети, че текат полемики. Предложените промени към момента се разискват от междуведомствената работна група, а на последното й съвещание самият министър на правораздаването предложи да отпадне текстът, който му дава опцията той да предлага на Висш съдебен съвет старт на следствие на някой от "тримата огромни " в правосъдната власт.
 На фотографията: Сотир Цацаров, Лозар Панов
Цацаров разяснява и решението на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество /КПКОНПИ/, която не е откри нарушавания при инспекциите на жилищата на властта, поради които бяха подадени поредност от оставки.

По проблема инспекции бяха формирани против ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, министрите Николина Ангелкова и Цецка Цачева, някогашните зам.-министри Ваня Колева и Красимир Първанов, както и против народния представител Вежди Рашидов и ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов.

КПКОНПИ: Няма спор на ползи при парцелите на властта

"Проверките на прокуратурата по проблема "Апартаментгейт " не престават. Изходът им ще бъде съдбоносен от резултатите от данъчните инспекции на Национална агенция за приходите ".

Цацаров изясни, че единият от сигналите - този против Цветанов в КПКОНПИ е дело на прокуратурата.

"Проверките при нас не престават и те не са свързани с производствата за спор на ползи. На всички от проверяваните лица са назначени данъчни инспекции и данъчни проверки, а на някои от тях - и на членове на техните фамилии. Резултатът от данъчните инспекции и проверки, които прави Национална агенция за приходите и сега, и които би трябвало да бъдат докладвани в прокуратурата - ще предопределят изхода и от прокурорските инспекции ", сподели още той.

Цацаров изясни, че КПКОНПИ не може да се произнася във връзка с магистрати. "Това е скромната причина, заради която преписката на господин Панов е препратена към Инспектората на Висш съдебен съвет ", сподели още той.

Още по тази тематика вижте във видеото нагоре.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР