България трябва да ускори изграждането на нова ядрена мощност, за

...
България трябва да ускори изграждането на нова ядрена мощност, за
Коментари Харесай

Световната ядрена асоцияция зове България да построи нова АЕЦ


България би трябвало да форсира построяването на нова нуклеарна мощ, с цел да посрещне възходящата потребност от надеждна, нисоквъглеродна електрическа енергия, сподели Агнета Ризинг, общоприет шеф на Световната нуклеарна асоциация (World Nuclear Association) пред българския парламент. България има дълготраен позитивен опит в региона на нуклеарната енергетика, познава преимуществата, които тя има за хората и за околната среда, показа тя, като означи, че за нейното развиване има мощна институционална и социална поддръжка.

Ризинг прикани българското държавно управление да придаде нова мощ на построяването на нова нуклеарна мощ в страната. " Ние поддържаме държавните управления, които организират ясна и поредна енергийна политика, която преглежда АЕЦ като нисковъглеродни енергийни източници, понижаващи систематичните разноски и гарантиращи сигурността на доставките. Сега е времето България да поведе и даде мощен принос към реализацията на стратегия за нова нуклеарна мощ ", сподели Ризинг.

Увеличаването на нуклеарното произвеждане в България ще бъде от изгода за стопанската система на страната, за екологията и за общината, на чиято територия би била построена новата мощ. След въвеждане в употреба, тя ще обезпечава надеждна, нисоквъглеродна сила непрекъснато и ще обезпечи високоспециализирани работни места.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР