България тресна с 1:0 Северна Македония в Скопие и записа

...
България тресна с 1:0 Северна Македония в Скопие и записа
Коментари Харесай

България победи Северна Македония с 1:0, футболно меле с българи в Скопие

България тресна с 1:0 Северна Македония в Скопие и записа велика победа в Лига на нациите. Единственото попадение в мача заби Кирил Десподов в 50-ата минута, заяви Gol.bg. Така България събра 9 точки и финишира на второ място в група С, до момента в който северномакедонците са трети със седем. Победител е Грузия, а на последното място остана Гибралтар. Този триумф ще изпрати " лъвовете " в четвърта урна при тегленето на жребия за квалификациите за Евро 2024.
 
Българският тим игра близо 76 минути с човек повече на терена поради червен картон на Тодор Тодорски още в 14-ата минута. Срещата стартира по извънредно противен метод. Феновете на домакините освиркаха мощно химна на България, а преди този момент не стопираха да наскърбяват всеки един от националите ни при неговото показване. Последваха грозни викания по адрес на българите, пристигнали от целия стадион " Тоше Проески ".
 
Още преди началото на мача се усети напрежение по трибуните, като македонските почитатели бурно освиркваха осъществяването на българския химн. В 14-ата минута Тодор Тодорски от състава на домакините бе изпъден с пряк червен картон, откакто влезе с бутоните в лявото коляно на Марин Петков. Мачът се изнерви.
 
Десет минути по-късно Енис Барди увлече няколко български бранители и подаде на Малин Ристовски, който нанесе тежък удар отвън наказателното поле, само че българският вратар Даниел Наумов съумя да избие в корнер. След половин час игра Ради Кирилов се освободи доста добре от отбраната и съумя да продължи към капитана ни Кирил Десподов, който не очакваше топката и си поведе прекомерно мощно, като тя отиде право в ръцете на вратаря на домакините Столе Димитриевски.
 
В 42-рата минута при осъществяване на корнер пред вратата на Наумов Бейтулай бе оставен да играе с глава, като той насочи топката рисково, само че тя мина около дясния дирек. На почивката Младен Кърстаич пусна в игра като запаси Филип Кръстев и Никола Илиев на местата на Илиян Стефанов и Янис Карабельов. България откри резултата в 50-ата минута. Тогава Ради Кирилов подаде на Кирил Десподов, който овладя топката на гърди и стреля остро сред краката на вратаря Димитриевски.
 
Осем минути по-късно Десподов центрира от корнер на задна греда, където Антон Недялков с глава насочи топката в противоположния ъгъл, само че тя бе избита от Бейтулай пред голлинията. След час игра домакините бяха доста покрай равнене, като Алиоски стреля от въздуха, а Валентин Антов съумя с глава да избие топката пред голлинията. В идната офанзива Пламен Гълъбов мазета в корнер от рисково състояние.
 
В 71-вата минута Виктор Попов влезе на скорост в наказателното поле на домакините, само че диагоналният му изстрел бе доста неакуратен. В края на мача едвам не се стигна до всеобщ пердах, като Ради Кирилов бе предизвикан от домакините и се стигна до меле сред футболистите. В добавеното време Марин Петков почисти топката пред голлинията ни, а дебют за България направи и Иван Йорданов, който размени Десподов.
 
Фен на футболния тим " Левски " е в болница след побой сред агитки в Скопие, осведоми Българска национална телевизия. Пострадалите са се движели отвън избраното за почитателите трасе. Възникнал е спор с почитатели от Северна Македония, след което един от българите е наръган с нож. По информация на bTV един от нападнатите е заплаха за живота, той е откаран в болница " Майка Тереза ", където му се оказва лекарска помощ.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР