България ще участва в дебютното издание на новосформирания смесен тенис

...
България ще участва в дебютното издание на новосформирания смесен тенис
Коментари Харесай

България ще участва на турнира United Cup в Австралия


България ще взе участие в дебютното издание на новосформирания разбъркан тенис шампионат United Cup, който заменя ATP Cup в календара, като страната хазаин още веднъж ще бъде Австралия. Първата в историята взаимна конкуренция на двете професионални тенис асоциации по традиция от предходното съревнование ще открие новия сезон в АТР и WTA Тура, провеждайки се в интервала 29 декември - 8 януари. В шампионата присъединяване взимат общо 18 народи, 16 от които бяха оповестени на 10 ноември на база класирането на първите им ракети в международната класация, респективно при мъжете и дамите, както и посредством смесен ранкинг сред най-хубавите състезатели на съответната страна в двете тенис вериги.

Последните две места бяха непокътнати за един тим от квотата на мъжката класация и различен подобен от обединеното класиране на първенците при мъжете и дамите в нацията. Сериозната заслуга за присъединяване на родината ни в шампионата несъмнено е на най-хубавия ни тенисист Григор Димитров, който със своето 28-о място в класацията на АТР ни завоюва правото да се включим в надпреварата, до момента в който Казахстан зае позицията на тима, класирал се посредством смесен ранкинг. По регламента на конкуренцията всеки внушителен отбор би трябвало да бъде формиран от най-малко трима и най-много четирима играчи от всеки от двата пола, като в листата със декларирани имена също така на някогашния номер три в българската селекция личат още тези на Димитър Кузманов, Адриан Андреев и Александър Лазаров, а при дамите това са Виктория Томова, Изабелла Шиникова и Гергана Топалова.



Изтегленият по-рано този месец чоп отреди на страната ни място в група А на шампионата, провеждаща се в град Пърт, където ние се причисляваме още към съставите на Гърция, която бива предвождана от Стефанос Циципас и Мария Сакари, и този на Белгия, чиито първенци са Давид Гофен и Елизе Мертенс. Според предварителната стратегия на надпреварата на нас ни следва още в откриващия ден на 29 декември да станем очевидци на балканското състезание България - Гърция, както и суперсблъсъкът сред Димитров и Циципас.

В тегленето на 10 ноември участниците бяха разпределени в общо шест групи по три, които след изиграване на мачове всеки против всеки ще излъчат полуфиналистите. Трите градове домакини одобряват по два потока надлежно и ще бъдат в този ред - Пърт (А и F), Бризбейн (В и Е) и Сидни (С и D). За финалната четворка в Сидни ще се класират крайните спечелили във всеки град, които ще бъдат излъчени след пряк дуел сред спечелилите двете групи в съответното местонахождение, а последната позиция е отредена за идващия най-добре показал се състав. Всички мачове ще се състоят от пет обособени срещи - по две на сингъл за мъже и дами и една на смесени двойки, като шампионатът ще носи и точки за ранглистите на сингъл на АТР и WTA.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР