България ще споделя опита си в европейската интеграция със Западните

...
България ще споделя опита си в европейската интеграция със Западните
Коментари Харесай

България ще учи Западните Балкани как да се интегрират в Европа

България ще споделя опита си в европейската интеграция със Западните Балкани.

Това гласи Програмата за ръководство на държавното управление на Република България за интервала 2017 година - 2021 година

Задълбочаването на двустранните връзки с страните от Югоизточна Европа е един от целите във външната политика на кабинета.

Това държавното управление счита да реализира, като спомага за тяхната европейска и евроатлантическа интеграция, споделяйки опит в интеграционните процеси.

София ще поддържа и продължаването на договарянията по нерешени въпроси в границите на разговора сред Белград и Прищина и ще поддържа и задълбочава връзките с Турция.

" Перспективите за фрагментация на Европейски Съюз след референдума във Англия наподобяват все по-реални ", предизвестява програмата. " Съществуването на разнообразни равнища на интеграция на страните-членки в Европейски Съюз е източник на неустойчивост. Ние се разгласяваме за опазване на единството на Европейски Съюз и приветстваме бъдещо задълбочаване на интеграцията сред страните членки ".

Позициите на страната във връзка с европейската политика остават непроменени – България желае да се причисли към Шенген и еврозоната, а Механизмът за съдействие и инспекция да отпадне.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР