България ще плати около 120 милиона лева за пет медицински

...
България ще плати около 120 милиона лева за пет медицински
Коментари Харесай

Плащаме 120 млн. лева за пет медицински хеликоптера

България ще заплати към 120 милиона лв. за пет медицински хеликоптера. Системата би трябвало да проработи до три години, разгласи в ефира на Би Ти Ви депутатът от “Продължаваме смяната ” Георги Гвоздейков. В момента страната ни е единствената от Европейски Съюз, която няма сходно съоръжение.

“Една такава машина коства от порядъка на 20-22 милиона лв. с Данък добавена стойност - сподели Гвоздейков. - Заложено е построяването на нужната инфраструктура, така наречен “Оперативни бази ” или летища. Заложени са шест оперативни бази, досега не са конкретизирани районите, това ще стане в процеса на работа. Ще бъдат разпределени по този начин, че да покриват периметера на въздушното пространство в България. Всеки хеликоптер ще покрива един периметър и логаритъмът ще бъде изчислен по този начин, че в границите на на 18-20 минути хеликипторът да бъде на мястото на случая. ”

Теглото на една такава машина е към 3800 кг. Тя е проектирана особено за медицински цели. За пълководец на подобен хеликоптер са нужни 1000 летателни часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР