България ще има участници във всичките пет дисциплини в турнира

...
България ще има участници във всичките пет дисциплини в турнира
Коментари Харесай

България ще има участници във всичките пет дисциплини в турнира по бадминтон на Европейските игри в Полша

България ще има участници във всичките пет дисциплини в шампионата по бадминтон на Европейските игри, които ще се проведат от 21 юни до 2 юли в Полша. Мачовете ще се играят в Тарнов, към 80 км източно от Краков от 26 юни до 2 юли. Страната ни ще взе участие с шест състезатели, като до 2 юни федерацията има период да разгласи имената. За момента не е несъмнено единствено името на участника при мъжете. Останалите са Христомира Поповска при дамите, Стефани Стоева и Габриела Стоева на двойки дами, Иван Русев и Илиян Стойнов на двойки мъже и Поповска/Стойнов на смесени двойки.

Междувременно, България има трима номинирани състезатели за Годишните награди на Европейската федерация. Стефани Стоева и Габриела Стоева са измежду финалистите за оценката най-хубава състезателка на 2022-а, откакто завоюваха третата си европейска купа. Калояна Налбантова е измежду номинираните за най-хубав млад състезател на годината, откакто стана шампионка за девойки до 19 години.

Победителите в обособените категории ще бъдат оповестени на по време на Конгреса на европейската централа на 22 април в Баку (Азербайджан).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР