България се нуждае от още работа, за да прилича на

...
България се нуждае от още работа, за да прилича на
Коментари Харесай

Силвано Пранди: Още не сме отбор, а група от играчи

България се нуждае от още работа, с цел да наподобява на тим и да играе подобен. Това сподели селекционерът на волейболистите Силвано Пранди след деветата загуба в Лигата на нациите (0:3 от Иран). Според него иранският отбор е доста по-силен от Съединени американски щати, който българите победиха в петък.

" Волейболът е игра на взаимоотношението. Истината е, че Иран беше доста по-добър съперник от Съединени американски щати. Играхме по-добре от предходния мач, само че и разликата при противниците ни беше доста огромна. Играхме по-добре на посрещане и в офанзива и връзката ни беше по-добра. Иран обаче играе доста, доста добър волейбол. Това е най-силният противник, който срещнахме досега в шампионата ", сподели Пранди.

След срещата Пранди и ветеранът Теодор Салпаров откроиха неналичието на страсти в българския щаб. Те отдават това на неналичието на напрежение, откакто тимът си обезпечи оставане в Лигата на нациите и следващата година.

" Емоция липсваше, само че ние към момента не сме тим, а по-скоро група от играчи. Когато станем тим, тогава ще се появят и тези страсти. Сега получихме добър урок и ще има неща, върху които да се замислим ", добави Пранди и посочи, че България има още огромни пропуски в основни детайли.

" Имам концепция на кои играчи ще разгадавам на олимпийската подготовка, само че ще разглася техните имена, когато му пристигна времето ", добави той за идната конкуренция през август във Варна.

 Пранди със селекционера на Иран Игор Колакович.
© fivb.org

Пранди със селекционера на Иран Игор Колакович.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР