България се нарежда сред страните в ЕС, които имат най-голям

...
България се нарежда сред страните в ЕС, които имат най-голям
Коментари Харесай

България e сред страните в ЕС с най-голям дял на жени мениджъри

България се подрежда измежду страните в Европейски Съюз, които имат максимален дял дами мениджъри, сочат публикувани през днешния ден данни на европейската статистическа работа.

Настоящата пандемия на COVID-19 докара до невиждани промени на работното място. В резултат на това мениджърите са изправени пред предизвикателна задача да възнамеряват, управляват, координират или правят други действия, сериозни за положителното действие на техните екипи, компании или организации. И жените, и мъжете внасят разнообразни качества в ръководството на рецесии, само че нежният пол продължава да е с по-малък дял на управително равнище.

През третото тримесечие на 2020 година над 9,5 милиона души са заемали управителна позиция в Европейски Съюз: 6,2 милиона мъже и 3,3 милиона дами. Въпреки че дамите съставляват съвсем половината от всички заети лица в Европейски Съюз (46%), те са едва показани измежду мениджърите (34%).

Най-висок е делът на дамите мениджъри в Латвия и Полша, а най-нисък в Хърватия.  

Сред държавите-членки на Европейски Съюз, максимален е делът на дамите на управителни длъжности през третото тримесечие на 2020 година в Латвия (45%) и Полша (44%). Следват ги България, Унгария, Словения и Швеция (всички с по 42%). 

На противоположния завършек на скалата дамите съставляват едвам към една четвърт от мениджърите в Хърватия (24%), Холандия (26%) и Кипър (27%).  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР