България плаща едни от най-високите премии за медал от Олимпийски

...
България плаща едни от най-високите премии за медал от Олимпийски
Коментари Харесай

Кралев: България плаща едни от най-високите премии за медал от Олимпийски игри

България заплаща едни от най-високите награди за орден от Олимпийски игри, сподели министърът на спорта Красен Кралев пред NOVA.

„ За Игрите в Баку, съгласно тяхната специфичност наградите не са толкоз високи. Не са високи и наградите, които ще получат медалистите от Игрите в Минск. Премията зависи от приоретизирането на игрите. Игрите в Минск са с приоритет на европейско състезание. Има доста страни, които не дават никакви награди за медали от европейско състезание, само че ние даваме. За международно са по-високи, само че за Олимпийските игри са доста високи. Златен орден от тях е 250 000 лева За европейските игри за първото място се дават 6000 лева Не са доста парите, и не са те тласък и мотивация нашите спортисти да се показват по този метод ”, сподели министърът.

Красен Кралев направи и равносметка на представянето на българските спортисти на Европейските игри в Минск. „ Представянето на българските спортисти на Европейските игри в Минск е доста радващо за всички. Изпратихме 85 спортиста, които се състезаваха в 15 разнообразни спорта и имаме 18 медала. Това значи, че съвсем всеки четвърти от участниците с орден ”, направи равносметка министърът.

Спортният министър изясни, че има директна връзка сред финансирането и работата на федерациите. „ Специално за женските бокс и битка няколко години отделихме в допълнение средства, с които да се подтикват клубовете, които развиват тези спортове. Преди 4-5 години имаше по един играч, една-две, които правеха пробив, а в този момент приказваме за наклонност, тъй като, да вземем за пример, женската битка към този момент на всяко състезание се регистрира с най-малко по 3-4 медала и то с разнообразни девойки, което значи, че към този момент имаме школа на международно равнище. Само преди няколко години имахме три европейски шампионки при женският бокс, също няколко девойки към този момент са в международния хайлайф. В джудото имаме едни от най-талантливите джудисти изобщо ”, сподели Красен Кралев.

По мотив на спортните парцели на страната в Борисовата градина, министърът разяснява: „ Нашите парцели са включени в няколко урегулирани поземлени парцела в съсобственост с частни парцели. Това допуска, че няма да имаме независимост да оперираме с тези парцели. Затова нашето предложение е всеки състезателен обект да има личен урегулиран аграрен парцел, с цел да не е подвластен от останалите. Втората неточност на проекта е плануванаъа реорганизация. Невъзможно е стадиона на ЦСКА да има лека реорганизация с леки козирки и да стане съвременно оборудване. Имаме цялостно съгласие с кмета на София. Нашето предложение с управлението на ЦСКА е да се направи реорганизация на това оборудване да се създадат нови трибуни с нови козирки ”, сподели Красен Кралев.

Спорният министър удостовери, че ще има нов Национален стадион, който ще бъде на място, където няма да блокира трафика в София.
Източник: nova.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР