България отново ще спечели медал от зимни олимпийски игри, смята

...
България отново ще спечели медал от зимни олимпийски игри, смята
Коментари Харесай

Експерт чака бронз от Радо Янков

България още веднъж ще завоюва орден от зимни олимпийски игри, счита специалистът в спортните прогнози Саймън Глийв. Британецът е водещ анализатор на „ Грейсноут “ и напоследък се прочу с точните си предвиждания за огромни международни спортни надпревари. Той е пресметнал, че Радослав Янков ще завоюва бронзов орден в паралелния великански слалом в алпийския сноуборд.

Ако предвиждането му се сбъдне, това ще е 7-о отличие в историята на България от зимни игри и първо след Торино 2006.

Глийв очевидно е добър ценител на българския спорт, защото позна, че родните спортисти ще завоюват 1 сребро и 2 бронза на летните игри в Рио предходната година. Сред точните му прогнози тогава бяха още петте златни медала за Майкъл Фелпс и отдръпване на американския плувец от спорта общо с 28 олимпийски медала (23 златни), както и по 4 трофеи за съотборничката му Кейти Ледецки и гимнастичката Симон Байлс (САЩ).

Сега Глийв чака в героиня на игрите в Пьонгчан да се трансформира немската биатлонистка Лаура Далмайер, която ще завоюва 5 трофеи. Бундестимът пък би трябвало да оглави класирането по медали с 14 златни оценки от общо 34 пред Норвегия (12/34) и Съединени американски щати (10/31). Трудност пред специалиста е неяснотата към присъединяване на съветските спортисти на игрите, само че той приема, че те ще бъдат позволени.

„ Опитваме се непрестанно да подобряваме механизма, по който се вършат прогнозите, само че спортът е забавен точно тъй като не може да се планува “, твърди Глийв.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР