България очаква двустранният диалог с Република Северна Македония да води

...
България очаква двустранният диалог с Република Северна Македония да води
Коментари Харесай

Радев: България очаква двустранният диалог с Република Северна Македония да води до конкретни резултати

България чака двустранният разговор с Република Северна Македония да води до съответни резултати. Това съобщи президентът Румен Радев в телефонен диалог с комисар Оливер Вархеи, който се организира по самодейност на европейския комисар по съседство и разширение, оповестиха от пресскретариата на президента.

България е открита за разговор, сложила е ясни въпроси пред югозападната си съседка и чака отговори, както и действителни следващи дейности от страна на Република Северна Македония, акцентира президентът.

По думите на българския президент дневният ред на двустранните връзки сред София и Скопие не би трябвало да бъде зависим на външни въздействия, а да се води намерено и с ангажимент и от двете страни, който да придвижва напред и процеса на европейската интеграция на РСМ. Като главен акцент в този разговор Румен Радев открои зачитането на правата на жителите на Северна Македония, които намерено показват българската си еднаквост, както и устойчивото премахване на езика на омразата и почитание към българската история и културно завещание в югозападната ни съседка.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР