По главния път Е-79 край Кресна липсва контрол, а камерата

...
По главния път Е-79 край Кресна липсва контрол, а камерата
Коментари Харесай

Жители на Кресна искат работеща камера за скорост

По основния път Е-79 край Кресна липсва надзор, а камерата за скорост, инсталирана от Пътната полиция, е отстранена.

Хиляди коли и тежкотоварни камиони минават непрекъснато по основния път, който минава през центъра на град Кресна. В непосредственост до площада има построена единствено една пешеходна пътека, на която рядко стопират транспортни средства, с цел да изчакат пешеходците.

Ето какво описа някои очевидци и пострадали:

" Опасно е, доста е рисково... някои стопират, някои задминават спрелит ".

" Пресичах на пешеходна пътека. Нещо ме блъска и беше таксиметрова кола тя спря и аз паднах ".

" Ние сме длъжни да се съобразяваме с водачите, другояче нали знаеш всеки бърза, изключително тировете ".

На метри от пешеходната пътека от пътна полиция инсталирали и камера за следене на скоростта. От години обаче е останала единствено кутията, а самото устройство било преместено. Това принудило локалната власт да изпращат собствен чиновник с полицейска палка да стопира придвижването в най-натоварените часове на деня.

" На пътеката пристигам на обяд и следобед… и с моята функционалност отново стопира, който желае, няма какво да му направя, аз не съм служител на реда ", сподели Александър Галчев – чиновник на общинска защита.

" Няма какво да ограничи действително скоростта на водачите на тази невралгична точка, каквато е пешеходната пътека на центъра на Кресна. Имахме среща с регионалната администрация на полицията, попитахме по отношение на камерата, те ни дадоха отговор че би трябвало да се обърнем към пътна полиция ", изясни Петър Петров – заместник-кмет на община Кресна.

Поискахме позицията и от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград. От там обясниха, че в региона не се постанова монтирането на непрекъсната камера за скорост, защото няма централизация на произшествия. От там допълниха още, че през летния сезон патрули ще наблюдават за извършители с мобилни камери за скорост.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР