Видео, публикувано в социалните мрежи, е уловило реплика на китайския

...
Видео, публикувано в социалните мрежи, е уловило реплика на китайския
Коментари Харесай

Си Дзинпин секунди преди срещата с Блинкен: Кога ще си ходи?

Видео, оповестено в обществените мрежи, е уловило имитация на китайския президент Си Дзинпин секунди преди срещата му с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

На фрагментите се вижда по какъв начин китайският водач не е въодушевен от идната среща и даже показва неспокойствие.

Видеото е снимано преди началото на договарянията сред двамата. То демонстрира по какъв начин всеки миг в залата се чака да се появи държавният секретар на Съединени американски щати, който Си Дзинпин, съдейки по въпроса му, не желае изключително да види.

„ Кога ще си тръгне? “, пита китайският президент собствен асистент.

„ Тази вечер “, дава отговор помощникът.

Секунди по-късно в залата влиза американският държавен секретар и двамата се здрависват, и застават пред камерата.

Снимка, оповестена от летището преди заминаването на Блинкен от Китай, демонстрира, че той е изпратен единствено от американския дипломат в Пекин. Не се виждат публични китайски лица, които да изпращат американския посетител.

Визитата на Блинкен в Китай се състоя от 24 до 26 април. По време на пътуването той заплаши Китай със наказания поради поддръжката му за Русия и упрекна китайците, че се пробват да повлияят на идните президентски избори в Съединени американски щати.

Блинкен разгласява малко известие в обществената мрежа X/Twitter след срещата: „ Днес в Пекин се срещнах с президента на Китайската национална република Си Дзинпин. Проведохме диалог всъщност по районни и световни въпроси и връзки сред нашите народи. Съединени американски щати ще продължат да пазят нашите ползи и полезности, даже когато се стремим да задълбочим съдействието, с цел да реализираме резултати за хората в двете страни “.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР