Митнически служители задържаха общо 65 320 къса (3266 кутии) и

...
Митнически служители задържаха общо 65 320 къса (3266 кутии) и
Коментари Харесай

Над 65 000 къса цигари задържаха при различни проверки по северната граница

Митнически чиновници задържаха общо 65 320 къса (3266 кутии) и 45 литра алкохол при разнообразни инспекции по северната граница на Република България, оповестиха от Агенция " Митници ".

Укритите акцизни артикули са открити в границите на интервенцията по противопоставяне на контрабандата на смесени екипи от Агенция „ Митници “, Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност " и Национална организация за приходите.

21 520 къса (1076 кутии) цигари с годни български бандероли са арестувани от чиновниците от отдел „ Борба с наркотрафика “-Русе при инспекция на товарен микробус в региона на Дунав мост при Русе. Цигарите са били укрити в две в допълнение направени кухини – тайници, в долната част на транспортното средство. На пода на буса са открити 7 железни капака, които се употребявали за достъп до тайниците.

При различен подобен случай е кръстосан опит за транспорт на 9 600 къса (480 кутии) цигари и 45 литра алкохол, укрити измежду постоянно транспортирани артикули.

Цигарите от двата случая и алкохола са иззети, на водачите – български жители, са формирани общо три акта за определяне на административни нарушавания.

Служителите от отдел „ Борба с наркотрафика “-Лом са открили 20 200 къса (1010 кутии) цигари без български акцизен бандерол, скрити в долап, опакован с фолио. В региона на Дунав мост при Видин е спрян за инспекция турски товарен автомобил, който превозвал групажна стока, главно мебели, матраци, дивани и канапета. Извършена е щателна митническа инспекция, включително сканиране с рентген, с помощта на което са засечени укритите акцизни артикули. Цигарите са иззети, на лидера – турски жител е формиран акт.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт Оряхово - ферибот чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ са открили 14 000 къса (700 кутии) цигари без български бандероли. Контрабандните цигари са били укрити измежду постоянно транспортирани хранителни артикули. Цигарите са конфискувани. Водачът на товарния автомобил е арестувано. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Съвместната интервенцията по противопоставяне на контрабандата продължава на разнообразни гранични пунктове. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР