България обяви търг за част от магистралата до границата с

...
България обяви търг за част от магистралата до границата с
Коментари Харесай

МИА: България обяви търг за част от магистрала „Струма“

България разгласи търг за част от автомагистралата до границата с Република Северна Македония, заяви организация МИА.

Трасето ще разреши комфортна връзка сред трансевропейския транспортен кулоар „ Ориент/Източно Средиземноморие “, по който е ситуирано трасето на автомагистрала „ Струма “ и границата с Република Македония, напомня организацията. Информира се, че автомагистралата ще е с дължина към 62 километра.

Изграждането на новата автомагистрала, която ще улесни пътуванията в региона I-6 Гюешево - Кюстендил и II-62 Кюстендил - Дупница, ще обезпечи бърз, комфортен и безвреден превоз на хора и товари.

С осъществяването на публичната поръчка във фаза абстрактен план ще бъдат прегледани различни решения за реализацията на трасето сред граничен пункт " Гюешево " и Автомагистрала " Струма ", с планова скорост 120 км/ч и габарит Г27, след което ще се пристъпи към използване на съответните екологични процедури.

След решение на способния орган по околна среда ще може да се премине към правене на техническия план за утвърденото трасе, в това число план за Подробен устройствен план. Прогнозната стойност за реализацията на контракта за обществения план е 3,1 млн. лв. без Данък добавена стойност, а средствата са от бюджета на Държавна организация " Инфраструктура ". Срокът за направа на плана е 150 календарни дни от датата на подписване на контракта и включва единствено времето за планиране. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР