България не може да закупи допълнително от Русия изтребители МиГ,

...
България не може да закупи допълнително от Русия изтребители МиГ,
Коментари Харесай

Покупката на допълнителни изтребители от Русия е невъзможна

България не може да закупи в допълнение от Русия изтребители МиГ, защото съгласно одобрените от българското държавно управление условия самолетите би трябвало да са създадени и да са на въоръжение най-малко в една страна членка на НАТО или Европейския съюз (ЕС). Коментарът е на президента Румен Радев в изявление за съветския в. " Комерсант ", оповестено през днешния ден и представено от ТАСС.

Това условие е разумно от позиция на съюзническите отговорности на България, " тъй че дано бъдем реалисти - покупката на спомагателни изтребители МиГ е невъзможна ", показва Радев.

Президентът акцентира, че макар че България е член на НАТО, тя продължава да охранява въздушното си пространство с изтребители Миг-29, и по отношение на това е належащо да се обезпечи своевременната им техническа поддръжка.

В изявлението Радев оповестява още, че още веднъж ще предложения съветския президент Владимир Путин да посети България през 2018 година

Днес президентът Радев стартира двудневно работно посещаване в Русия. През първия ден е планувана среща с съветския министър председател Дмитрий Медведев, а във вторник са диалозите на българския държавен глава с съветския му хазаин Владимир Путин в Сочи.

Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР