“България не изпълнява решенията на Европейския съд за правата на

...
“България не изпълнява решенията на Европейския съд за правата на
Коментари Харесай

Силяновска отново провокира - поиска регистрацията на македонските сдружения в България

“България не извършва решенията на Европейския съд за правата на индивида в Страсбург, във връзка с регистрацията на македонските сдружения в България ” - това споделя ден преди президентския избор в Северна Македония кандидатката на опозицията Гордана Силяновска.

 

Силяновска повтори мнението си, че откакто бъде образуван новият европейски парламент, ще се търси “по-различно решение ” на европейската преговорна рамка, или така наречен “френско предложение ”.

 

Издигнатата от ВМРО-ДПМНЕ 70-годишна пенсионирана професорка засяга частта є, която е обвързвана с вписването на българите в конституцията, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Договорът с Гърция от Преспа и вътрешнополитически въпроси бяха измежду останалите тематики на последния спор сред Силяновска и сегашния държавен глава Стево Пендаровски.

 

Силяновска уточни, че референдумът, който се организира в Северна Македония за смяна на името е несполучлив и тя няма да употребява конституционното име на страната.

 

“Няма да употребявам “Северна ”, ще забележим последствията ”, закани се тя, макар, че това ще наруши Преспанския контракт.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР