България не е единствената, която е попаднала под радара на

...
България не е единствената, която е попаднала под радара на
Коментари Харесай

ЕК ни скастри за куп нерешени проблеми frognews.bg

България не е единствената, която е попаднала под радара на Европейската комисия. Още девет страни са били предизвестени поради това, че не са транспонирали в националните си законодателства директивата за сезонните служащи, съгласно която би трябвало да им бъдат обезпечени обективни и транспарантни правила за тяхното приемане, а също по този начин да им се дават прилични условия за работа и престояване, равни права и задоволителна отбрана от употреба.

 

Обоснованите мнения са поради неналичието на организация на активността в морските пространства по този начин, че те да дават отговор на редица екологични, стопански и обществени цели. Още четири страни са получили сходни мнения. 

 

От България се чака също така да вкара единните за Съюза разрешителни за престояване на жители от трети страни, които да имат съответните защитни механизми.

 

По отношение на пазара на ток, България към момента не е транспонирала напълно директивата на Европейски Съюз, тъй че да сътвори в действителност интегриран, конкурентоспособен, насочен към потребителите, еластичен, обективен и транспарантен пазар.

 

България би трябвало да осъвремени и техническите условия за инспекциите по пътя, изключително за тежкотоварните коли. 

 

По отношение на жп превоза Еврокомисията упорства страната ни да направи измененията, свързани с построяването на Общата европейска железопътна мрежа, тъй че да се открие пазарът за транспортните услуги за пасажерите и ръководството на жп инфраструктурата.

 

По отношение на морския превоз Европейска комисия упорства България да оборудва пристанищата си по този начин, че да може да поема отпадъците от идващите там кораби. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР