България не дава оръжия на Украйна, а какво правят другите

...
България не дава оръжия на Украйна, а какво правят другите
Коментари Харесай

Гьоков: България не дава оръжия на Украйна, а какво правят другите държави с полученото от нас, си е техен проблем

„ България не дава оръжия на Украйна, а какво вършат другите страни с българското оръжие, което получават по контракти, е техен проблем. Омръзна ми тази тематика да се върти из общественото пространство. Всеки, който твърди нещо, дано покаже документи.  Истинските обстоятелства демонстрират,че Министерски съвет, Народно събрание и никой орган у нас, който има отношение към оръжията, не е взимал такова решение ”. Това сподели в ефира на „ Събуди се ” общественият министър Георги Гьоков.

На въпрос склонен ли е с тезата на президента,  че изявлението пред „ Гардиан ” на Кирил Петков е простреляло Нинова, Гьоков сподели следното:

„ За мен е необичайно, че всички се занимават с проблем, който не е на дневен ред. Мисля, че президентът би трябвало да е по-загрижен за бюджета, а не за оръжията. Това са политически престрелки, които няма да оказват помощ на българския народ ”.

По думите му към момента не е ясно дали левицата ще се включи в възможен нов кабинет на „ Продължаваме Промяната ”.

„ Днес има съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Досегашната политика на партията беше в поддръжка на кабинета. Дали ще имаме покана за предстоящ кабинет, дали ще бъде отправена такава към мен или други сътрудници, това са второстепенни въпроси ”, добави общественият министър.

Относно актуализацията на пенсиите, той посочи, че има 50% възможност пенсионерите да си получат обновените пенсии  в интервала 7-20 юли и 50% това да не се случи и да стане през август.

На въпрос, в случай че в този момент бъде призната актуализацията на бюджета, през октомври с какъв брой % ще се усилят пенсиите, министърът сподели следното:

„ Там не целим увеличение на всички пенсии. Там целим да сближим старите с новите пенсии и да въведем някаква правдивост, която отсъства дълги години. Тогава към 750 000 пенсионери щ получат нов по-висок размер на пенсиите. Средното увеличение ще бъде с към 15% ”, добави Георги Гьоков.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР