България може да се превърне в депо за стари соларни

...
България може да се превърне в депо за стари соларни
Коментари Харесай

След старите дизели прибираме и "новия внос" соларни панели на Европа

България може да се трансформира в хранилище за остарели слънчеви панели от Германия. За последните два месеца от там са импортирани десетки неизползваеми уреди на извънредно ниска цена. Очакванията са, че в случай че се резервира тази наклонност за импорт на остарели панели, токът за бита ще нарастне през идващите години, оповестява Канал 3.

Причината за всеобщото внасяне на дребни остарели слънчеви панели от Германия е, че в страната работи нов закон, който задължава притежателите да демонтират панелите. Германците са намерили решение като продават на безценица панелите.
Българските вложители, от своя страна икономисват големи суми. Панелите втора употреба, с мощ до 30 киловата, съгласно експерти, може да работят у нас най-малко още най-малко десетина години. И в случай че потребителите печелят, този взрив на слънчеви съоръжения стартира да основава компликации.
" Реално предходните месеци имаме присъединение по 2 фотоволтаика, а в този момент - по 20 ", показа Гочо Чемширов от ЕВН.
За момента от електроразпределителната компания не считат, че се заражда нова вълна на ВЕИ мощности, каквато беше обхванала страната през 2015 година. В случай, обаче, че тази наклонност се резервира, ЕВН считат да сезират публично Комисията за енергийно и водно контролиране, защото може да докара до повишаване на силата за бита
Опасенията са, че в случай че се резервира дейното внасяне на остарели мощности, може да си стигне и до свръхпроизводство на " зелена енергия”. Към момента България е изпълнила условията на Европейската комисия 19 % от общата създадена сила да бъде от вятър и слънце.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР