„България може да създаде работни места поне за 200 хил.

...
„България може да създаде работни места поне за 200 хил.
Коментари Харесай

Лорер: Можем да осигурим 200 хил. работни места за украинци

„ България може да сътвори работни места най-малко за 200 хиляди украинци. Към момента през страната ни са минали 100 хиляди бежанци, от тях 50 хиляди са останали. В по-голямата си част това са дами и деца, които първо би трябвало да бъдат с организиран статут за краткотрайна протекция и по-късно за могат да работят свободно за български компании. Преди всичко е значимо те да бъдат настанени и да бъде обезпечена тяхната сигурност, за имат базово опазване на здравето и базова грижа за децата, с цел да могат тези родители да се почувстват комфортно и да преодолеят шока от войната.”

Това сподели при визитата си във Велико Търново министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер. Той увери, че Агенцията за бежанците работи доста интензивно с цел да се форсира процедурата за даване на краткотраен статут на търсещите у нас леговище украински бежанци.

Министър Лорер разяснява още, че у нас няма място за форсмажор, тъй като вредите за стопанската система ни като цяло щели да бъдат по-големи в сравнение с изгодите единствено за някои съответни компании. Никой в Европа не практикувал оповестяването на форсмажор. А у нас държавното управление се грижело фирмите по време на рецесията. Даниел Лорер разяснява и визитата в България на американския боен министър Лойд Остин. „ Министър ръководителят и министърът на защитата на Съединени американски щати приказваха за инфраструктура, за логистика, за поддръжка на натовските сили в района. В миг, в който има война до нашите граници е извънредно окуражаващо, че един толкоз значим човек, който съставлява най-силния съдружник в НАТО, е на обиколка в региона”, сподели министърът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР