България може да привлече в страната украински специалисти, които сега

...
България може да привлече в страната украински специалисти, които сега
Коментари Харесай

България може да привлече в страната украински специалисти, работещи сега за наши фирми там

България може да притегли в страната украински експерти, които в този момент работят в развойни центрове на наши софтуерни компании в Украйна, съобщи министърът на нововъведенията и растежа на чуване на икономическата комисия в Народното събрание. Това са висококвалифицирани експерти, които ще са потребни за нашата стопанска система, уточни той.

От април в България ще бъде открит първият Институт за докторанти по изкуствен интелект, който се прави дружно със СУ " Св. Климент Охридски ", заяви министърът. Тези фрагменти, след довеждане докрай на образованието си, ще могат да притеглят и компании от бранша в сектора на високите технологии, сподели Лорер. 

Министерството на нововъведенията и растежа работи координирано с Министерството на образованието и науката за развиване на дуалното обучение в страната. Ние желаеме де сме катализатор за подготовката на механически фрагменти, тъй че промишлеността да не изпитва дефицит на работна ръка, уточни Лорер, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР