България може да претендира да е мястото, където Украйна и

...
България може да претендира да е мястото, където Украйна и
Коментари Харесай

България да домакинства на преговорна среща между Украйна и Русия, предложи Радев

България може да претендира да е мястото, където Украйна и Русия да проведат договаряния. Страната ни има учредения за това, само че несъмнено, би трябвало да стане в съгласуваност с Европейски Съюз.

Това съобщи президентът Румен Радев от Русе. Той посети и краткотрайния пункт при Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост ", където от БЧК дават помощ и съвещания на влизащите от Украйна.

Държавният глава назова " неуместно " решението на Русия да включи страната ни в листата с вражески страни.

" Надявам се, че тази рецесия ще даде на 47-ото Народно заседание опция да задейства нещо, което от дълго време чакаме. Голяма част от тези хора са с български генезис и чакам по най-бързия метод да бъде решен казусът с издаването на документи за идентичност на хората от нашата историческа диаспора. Те би трябвало да имат опция да се включат интензивно в пазара на труда, да употребяват обучение и медицински услуги ", сподели още президентът.

Той посочи, че това би трябвало да бъде част от нашата демографска политика.

Предстои идната седмица Радев да се срещне с специалисти във връзка с връщането на структурата " Гражданска отбрана " като настрана звено.

" Гражданска отбрана " имаше своите ясно обособени функционалности, които след това се разпределиха сред разнообразни институции. Ние би трябвало да обединим всички тези действия, като стартираме от горната страна надолу – със законодателната база, с построяването на тази Единна национална система за ръководство при рецесии. За момента имаме затруднена съгласуваност и това проличава постоянно при рецесия ", акцентира Румен Радев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР