България може да бъде пример в света с това, че

...
България може да бъде пример в света с това, че
Коментари Харесай

Радев в Ню Йорк: Американските визи за българи трябва да отпаднат


България може да бъде образец в света с това, че от епохи сме построили приемливост към религиите и вероизповеданията, съобщи президентът Румен Радев пред български публицисти в Ню Йорк по отношение на присъединяване си в събитие на високо ниво, отдадено на отбраната на религиозните свободи, проведено и модерирано от президента на Съединени американски щати. Участието на българския президент е по покана на американския му сътрудник Доналд Тръмп. Румен Радев прикани за по-голяма приемливост към разбирането на културните кодове на другите обществ, оповестиха от президентския прессекретариат.

България и Съединени американски щати са стратегически съдружници, другари и сътрудници и съгласно мен не следва да има ограничаване за визите за български жители, съобщи Румен Радев в отговор на журналистически въпрос след форума и добави, че отпадането на визовия режим ще способства доста за задълбочаване на капиталовото, търговско-икономическото съдействие и туризма. Президентът сподели, че въпреки всичко става дума за американско законодателство и България би трябвало да прави оптимално вероятното процентът на отхвърли на визи за наши сънародници да бъде понижен.

В отговор на въпрос, обвързван с гарантирането на свободата на медиите в България, Румен Радев съобщи, че най-голямата опасност у нас е автоцензурата. Привидно може да има независимост и да се твърди, че няма интервенция в работата на медиите, само че да са основани такива условия и финансови зависимости, както и организационни разпореждания, които да карат публицистите сами да се цензурират, съобщи президентът, като уточни, че медийната независимост е комплицирано разбиране, с доста съставни елементи. Румен Радев добави, че България се нуждае от ясни критерии за подписване на контракти и систематизиране на европейски фондове и стратегии за реклама в медиите.

Проблемите на климата към този момент не са спор сред учени, политици и корпорации. Надига се голяма протестна и градивна сила измежду младежите по целия свят, които упорстват за решителни дейности и промени, тъй като бъдещето им принадлежи, съобщи президентът пред български публицисти в Ню Йорк, откакто взе участие в Срещата на най-високо ниво по въпросите на климата, която се организира в границите на 74-ата постоянна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. Българският държавен глава управлява делегацията и показва страната ни на форума.

Президентът акцентира, че настояванията на младежите за промени са свързани с тяхното предпочитание да живеят в свят, в който бъдещето им е застрашено от голямото индустриално замърсяване, изгубване на биоразнообразието, от риска цели страни да изчезнат от световното стопляне и повишение на равнището на международния океан. Нуждаем се от дейности, съобщи президентът и уточни, че днешната среща на най-високо ниво е била ориентирана точно към дейния метод. Румен Радев добави, че България дава своя принос – страната ни е една от страните в Европейски Съюз, които извършват поетите задължения.

Президентът още веднъж настоя страната ни да предприеме стратегически метод във връзка с въгледобивната си промишленост. Крайно време е България да се включи в европейските стратегии за въгледобивни райони в преход. Това ще подсигурява бъдеще на хората и ще обезпечи целенасочени вложения и трансформиране на тези райони, уточни президентът. Румен Радев акцентира още, че сега България получава самостоятелност от въгледобивната промишленост, тъй като и суровините, и технологиите, и мощностите са наши. Същевременно е ясно, че ще продължава наклонността за условия за понижаване на излъчванията, по тази причина би трябвало да гледаме стратегически, прикани президентът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР